Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Klubo senjorams nesvetimas ir teatras

Trečiadienis, 22 September 2021 11:24 Parašė 

Jonavos viešoji biblioteka po savo terasos kupolais vėl priglaudė „Polėkio“ klubo narius, mėgstančius grožinę literatūrą. Senjorai dalijosi vasaros įspūdžiais, džiaugėsi dovanėlėmis, skaitė savo sukurtus ir mėgstamų poetų eiles.

Renginyje prisistatė klubo narės, mėgstančios sceną. Anot jų vadovės Vitalijos Kraučelienės, kelios moterys nusprendė pavaidinti įvairių klasikų kūrinių ištraukas, prisiminti mūsų literatūros milžinus. Tądien teatro grupė pasakojo apie Paulių Širvį, paskaitė jo eilių. Kai kam teko Vilniuje ir arčiau susitikti su šiuo bohemiško gyvenimo būdo kūrėju, tad radosi ir prisiminimų. Įdomi renginio dalis – minklių minimas, tų, kurias sukūrė buvusi mokytoja Angelė Augūnienė. Ji savo sąsiuvinyje jau turi 64 minkles ir ketina išleisti nepaprastą savo kūrybos knygelę. Klubo vadovė Regina Lukoševičienė neseniai šventusiems gimtadienius dalijo „Taurostos“ žurnalus bei rankdarbius, o muzikantai Antanas ir Sergejus griežė armonikomis ir skrabalais. Skambi liaudiška muzika kvietė patrypti ne vien klubo narius, bet atkreipė ir praeivių dėmesį.

Senjorai neseniai pakeliavo po Anykščius, tad norisi dar pakeliauti. Ketinama pasiekti Šiluvą, dar kartą Palangą. O spalio 1-ąją, švenčiant Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną, kai kam norisi padiskutuoti apie šiuo metu kontroversiškai vertinamą Petro Cvirkos kūrybą, taip pat valdžios užmojus sostinėje nuversti jo paminklą. Tokia diskusija tikriausiai nieko nepakeistų, bet primintų prozos meistro vertingus kūrinius, atspindinčius pokario kaimo realijas.

Marius Glinskas

Reginos Lukoševičienės nuotraukos

logo srtrf