Paskelbtas Miesto naujienos

VTEK: Jonavos meras ir pavaduotoja nesupainiojo interesų

Antradienis, 21 September 2021 10:33 Parašė 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir jo pavaduotoja Birutė Gailienė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kylant – nusišalinti.

Tyrimą VTEK atliko gauto pranešimo pagrindu. Pranešime nurodyta, kad meras ir pavaduotoja šių metų vasarį nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje svarstant ir priimant sprendimus dėl naujo parko įrengimo Rimkų mikrorajone. Pranešime nurodyta, kad meras ir vicemerė gyvena Rimkuose.

„Kitokio sprendimo ir negalėjau tikėtis: akivaizdu, kad skundo autorius turėjo vien tik politinių tikslų, nes jokios kitos logikos tame skunde nebuvo. Kai dirbau Vyriausybėje, mane skundė I. Šimonytė su A. Bilotaite, o dabar Jonavoje tų pačių įrankių griebiasi vietos konservatoriai, jų metodus perima ir Darbo partijos atstovai.

Net neabejoju, kad tokių tuščių skundų iš opozicijos sulauksime dar ne vieną kartą, tačiau jie nesustabdys visiems rajono gyventojams svarbių projektų įgyvendinimo.

Lieka tik apgailestauti, kad niekiniais skundais gaištamas VTEK darbo laikas, o tuo pačiu ir švaistomi mokesčių mokėtojų pinigai“, - etikos sargų sprendimą komentavo M. Sinkevičius.

Naujas Rimkų parkas, dėl kurio buvo apskųsti savivaldybės vadovai,  planuojamas 2,6 ha teritorijoje tarp Chemikų, P. Vaičiūno ir A. Kulviečio gatvių.

VTEK nuomone, nepakanka pagrindo vienareikšmiškai teigti, kad valstybės politikai buvo neobjektyvūs ir nešališki spręsdami su parko įrengimu susijusius klausimus vien dėl to, kad pastarasis nuo jų namų bus nutolęs apie pusę kilometro arba kilometrą.

Nustatytos aplinkybės neleidžia teigti, kad egzistuoja ryšys tarp M. Sinkevičiaus ir B. Gailienės veiksmų sprendžiant minėtuosius klausimus bei jų privataus intereso – tai laikytina prielaidomis.