Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

KLAUSIA SKAITYTOJAI: Pacientus konsultuoja ir nuotoliniu būdu, ir „gyvai“

Penktadienis, 17 September 2021 11:54 Parašė 

„Alio Jonavai“ paskambino pasipiktinusi moteris, nes jos esą Jonavos PSPC nepriima pas šeimos gydytoją „gyvai“ – konsultacijai kabinete.

Dėl šiuo metu galiojančios priėmimo konsultacijai tvarkos kreipėmės į Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiąją slaugos administratorę RŪTĄ KONDAREVIENĘ.

VšĮ Jonavos PSPC priima pacientus ir nuotoliniu būdu, ir „gyvai“ (kontaktiniu). Reikalui esant pacientas skambina į registratūrą ir registruojasi nuotolinei konsultacijai. Galbūt pacientui reikia tik išrašyti vaistų ar reikalingas siuntimas pas specialistus. Dėl to vykti į polikliniką nėra reikalo, pacientas viską gali susitvarkyti iš namų, telefonu kalbėdamas su šeimos gydytoju.

Jei gydytojas sprendžia, kad neužtenka tokio pokalbio, jis paskiria konsultaciją „gyvai“. Medikas išklausinėja, ar pacientas šiuo metu nekarščiuoja, ar neturi virusiniams susirgimams būdingų požymių. Jei pacientas karščiuoja, gydytojas paskiria konsultaciją „gyvai“ į virusinį kabinetą, kuris yra atskirtas nuo kitų PSPC kabinetų bei turi atskirą įėjimą iš lauko.

Jei pacientas pageidauja ne nuotolinės, o tiesioginės konsultacijos, jis skambina tiesiai į šeimos gydytojo kabinetą ir užregistruojamas atvykti pas šeimos gydytoją „gyvai“.  

Parengė Karolina VIČIŪTĖ