Paskelbtas Miesto naujienos

Europos tarybos vystymo banko atstovai įvertino sėkmingą renovacijos patirtį Jonavoje

Penktadienis, 10 September 2021 16:16 Parašė 

Europos tarybos vystymo banko (CEB) atstovai šią savaitę vertino energijos efektyvumo gerinimo daugiabučiuose namuose investicijų rezultatus Lietuvoje.

Trečiadienį banko atstovai lankėsi Jonavoje, nes mūsų miesto daugiabučių namų renovavimo procesų valdymą Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA) CEB atstovams nurodė kaip pavyzdinį.

CEB delegatai kartu su projektų administratoriaus UAB „Jonavos paslaugos“ atstovais apžiūrėjo pasirinktus renovuotus ir renovuojamus daugiabučius namus bei kartu su Jonavos rajono savivaldybės vadovais aptarė sėkmingą daugiabučių namų modernizavimo patirtį Jonavoje.

Jonavos mieste yra 300 daugiabučių, iš jų 50 proc. jau atnaujinta, dar 10 proc. yra pradėję procesus, renovuojasi šiuo metu arba rengia reikiamus dokumentus.

Kasmet UAB „Jonavos paslaugos“ pateikia valstybės paramai gauti apie 20 naujų namų.

„Džiugu, kad modernizuoti daugiabučius nusprendžia ne tik miesto, bet ir kaimiškųjų teritorijų gyventojai, renovuotų namų galima rasti Rukloje, Šveicarijoje, Upninkuose, Liepiuose“, - sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

VIPA iš Europos tarybos vystymo banko  yra gavusi 167,5 mln. EUR paskolą daugiabučių namų modernizavimo projektams finansuoti. Šios lėšos daugiabučių namų projektų administratoriams įvairiuose Lietuvos miestuose buvo perskolintos per VIPA valdomą Daugiabučių namų modernizavimo fondą.