Paskelbtas Futbolas

M. Dūda: „Įgijome didesnį pasitikėjimą ir galime galvoti apie pergalę prieš „Sūduvą“

Trečiadienis, 15 June 2016 03:00 Parašė 

Į Jonavą vos po trijų dienų pertraukos grįžta Marijampolės „Sūduvos“ klubas. Sekmadienį dramatiškame LFF taurės mače marijampoliečiai iš tolimesnės kovos eliminavo Jonavos „Lietavos“ klubą, o šį kartą klubai vėl susitiks „SMScredit.lt A lygos“ XV ture.

Roberto Poškaus auklėtiniai po 120 min. sunkios kovos ir baudinių serijos, pasibaigusios varžovų pergale, pirmadienį ilsėjosi, o antradienį vėl grįžo į futbolo aikštelę ruoštis jau ketvirtai akistatai su „Sūduva“ šiame sezone. „Lietavos“ futbolininkai kol kas nerado kelio į pergalę prieš varžovus: pirmame „SMScredit.lt A lygos“ rate klubai išsiskyrė taikiai 1:1, o antrame Marijampolėje pergalę rezultatu 3:0 šventė šeimininkai. Į turnyro stipriausiųjų trejetą besitaikantis ir ambicijų neslepiantis Marijampolės klubas šiuo metu su 26 taškais užima 4 vietą. Tuo metu jonaviečiai su 13 taškų tebėra 6-oje „SMScredit.lt A lygos“ lentelės vietoje.

„Pirmadienį žaidėjams daviau laisvą dieną. Po to visi susirinkome, antradienį surengėme lengvą atstatomąją treniruotę, panaši laukia ir trečiadienį. Manau, kad to užteks visiškai atsigauti ir į aikštę grįžti su naujomis jėgomis. Visgi 120 min. davė žaidėjams ir naudos, mat jie padidino savo ištvermę, pagerino fizinį pasirengimą. „Sūduva“ – stipri, bet LFF taurės mačas parodė, kad ir mes esame gera komanda. Vėl laukia sunki ir atkakli akistata“, – teigė ekipos vyr. treneris R. Poškus.

Jonavos klubo gynėjas Martynas Dūda pažymėjo, kad žaidėjai artėjančio mačo laukia su didesniu pasitikėjimu savo jėgomis: „Pailsėjome, turėjome lengvą treniruotę, nes dabar mums reikia kuo daugiau poilsio, kad spėtume atsigauti prieš laukiančias rungtynes. Taurė yra taurė, bet „SMScredit.lt A lyga“ tiek „Lietavai“, tiek „Sūduvai“ yra svarbesnis turnyras. Tikiu, kad varžovai atvyks dar stipresni ir žais geresnį futbolą nei sekmadienį, nes jie kovoja dėl prizinių vietų. Tad lauks sunkesnės varžybos nei savaitgalį, tačiau mes esame pasiruošę. Taurės mače kovojome su jais kaip lygūs su lygiais, įgijome didesnį pasitikėjimą ir galime galvoti apie pergalę, o kaip bus, pamatysime ketvirtadienį“, – kalbėjo M. Dūda.

FK „Lietava“ futbolininkas taip pat išskyrė šių rungtynių svarbą. „Manau, kad vėl žaisime savo žaidimą: atsitrauksime, bet lauksime savo progų ir pereisime į staigų puolimą. Tikiuosi, sulauksime tų progų, jas sėkmingai išnaudosime ir laimėsime varžybas. Tai bus mums svarbios rungtynės, nes žemiau mūsų esantis Utenos „Utenis“ laimėjo antradienį, ant kulnų lipa ir „Kauno Žalgiris“. Be to, namuose paskutinį kartą laimėjome balandžio pabaigoje, tad norisi savus žiūrovus vėl nudžiuginti pergale“, – teigė M. Dūda.

Ketvirtadienį Jonavoje įvyksiančiame mače šeimininkams dėl geltonų kortelių negalės padėti Tadas Eliošius. Rungtynių Jonavos miesto stadione pradžia – 18.30 val. Antradienį sužaistose pirmosiose XV turo varžybose Utenos „Utenis“ 2:1 įveikė „Kauno Žalgirį“ ir iš paskutinės vietos pakilo į septintąją. Tuo metu Kauno klubas atsidūrė „SMScredit.lt A lygos“ lentelės dugne.

fklietava.lt informacija