Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Laisvalaikis

Natūralūs naminiai plaukų dažai

Antradienis, 07 September 2021 09:37 Parašė 

Panašiai kaip ir mano plaukų dažų purškalo receptas, naminiai plaukų dažai dažnai būna daug mažiau kenksmingi nei parduotuvėje pirkti produktai. Tiesą sakant, jei naudojate tinkamą receptą, tai iš tikrųjų gali padėti kondicionuoti ir sustiprinti plaukus!

Yra du būdai dažyti plaukus - natūraliai arba cheminiu būdu. Cheminis dažymas veikia atveriant išorinę plauko dangą (kutikulę), kad į ją prasiskverbtų plaukai. Tai gali pažeisti kutikulę, todėl plaukai tampa labai sausi ir lūžinėjantys; tuo tarpu natūralus dažiklis iš tikrųjų gali padėti kondicionuoti ir sustiprinti plaukus.

1

Rekomenduojama:100 % augaliniai plaukų dažai iš VitrinaPro.lt

Natūralūs naminiai plaukų dažai

Henna tikriausiai yra viena iš stipriausių ir labiausiai paplitusių žolelių, kurias galima naudoti kaip namų rankomis gaminamus plaukų dažus. Galutinė spalva dažnai priklausys nuo to, kur henna buvo pagaminta.

Egipto ir Maroko henna turi šiek tiek oranžinį atspalvį, o Irano henna yra linkusi suteikti daugiau rausvo atspalvio ( nors sumaišyta henna turi žalsvą spalvą).

Svarbu: Kiekvieno žmogaus plaukai šiek tiek skirtingai reaguoja į dažiklį, todėl prieš pradėdami tepti dažiklį ant visų plaukų rekomenduočiau pirmiausia atlikti sruogų bandymą.

Pasigaminkite nedidelį kiekį naminių plaukų dažų ir išbandykite juos ant nedidelės nepastebimos plaukų sruogos, palikite maždaug 30 minučių ir tik tada išplaukite. Jei jums patinka per ryškūs, palikite juos šiek tiek ilgiau, jei tamsūs - šiek tiek trumpiau.

Natūralios spalvos

Geri ingredientai, kurių galima pridėti į heną, kad ji būtų spalvota ir blizgi, yra šie:

  • Šviesiems plaukams: ramunėlių arba rabarbarų šaknų
  • Kava, jei norite matinės raudonos spalvos plaukų
  • Indigo labai tamsiems plaukams
  • Raudonasis vynas sodriai rusviems plaukams
  • Reikalingi ingredientai:

Reikės: 6 valgomųjų šaukštų henos miltelių

1 valgomasis šaukštas žolelių miltelių, maltų kavos pupelių arba indigo

 (200 ml) verdančio vandens arba pusės vandens, pusės raudonojo vyno auburui

1 arbatinis šaukštelis sidro acto - 1/2 arbatinio šaukštelio, jei naudojate pusę vandens, pusę vyno Auburn

2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (normaliems ir sausiems plaukams)

Reikiama įranga:

  • Reikia: Didelio dubens
  • Seni rankšluosčiai
  • Laikraštis
  • Plaukų segtukai
  • Plastikinės pirštinės
  • Plastikinė plėvelė arba plastikinė kepurė

Metodas

Sumaišykite visus sausus ingredientus su verdančiu vandeniu ir vynu, jei jį naudojate. Įmaišykite sidro actą ir palikite masę šiek tiek atvėsti, kol ji bus pakankamai šilta.

Vieną iš senų rankšluosčių apsivyniokite aplink kaklą ir pečius ir užsidėkite prijuostę arba užsidėkite kitą seną rankšluostį ant kelių.

Įtrinkite aliejų į plaukus, o tada suskirstykite plaukus segtukais į sekcijas - taip bus daug lengviau juos tvarkyti.

Apsimovę plastikines pirštines ir pradėdami nuo galvos vidurio, kiekvieną sekciją tepkite henna pasta nuo šaknų iki galiukų. Kai sekcija bus gerai padengta pasta, uždenkite ją ant viršugalvio.

Visiškai padengę plaukus henna pasta, gana tvirtai apvyniokite galvą plastikine plėvele ir palikite reikiamam laikui. Paprastai tai trunka nuo 20 minučių iki pusantros valandos, priklausomai nuo atlikto sruogų bandymo, bet iš esmės kuo ilgiau paliksite, tuo spalva bus sodresnė.

Išplaukite natūralius naminius plaukų dažus iš plaukų, kol vanduo pradės bėgti skaidrus, tada išplaukite plaukus šampūnu ir kondicionieriumi kaip įprastai.