Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Pizos bokšto Jonavai nereikia

Trečiadienis, 15 June 2016 17:30 Parašė 

Taip jau atsitiko, kad tradicinė rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus organizuojama miesto apžiūra sutapo su neeiliniu įvykiu: iš vietos pajudėjo ir prie Joninių tvenkinio „nusileido“ prieš dešimtmetį pastatytas „Achemos“ 40-mečio jubiliejui ir dviračių tako atidarymui paminėti skirtas maždaug 25 tonų akmuo. Jo vietoje bus įrengtas 25 m vėliavos stiebas, ant kurio, minint Valstybės dieną, bus iškelta Lietuvos Trispalvė.

Kol vyko perkėlimo „procedūra“, apžiūros dalyviai apsilankė prie Taurostos tvenkinio: abiejose jo pusėse UAB „Jonavos paslaugos“ poilsiautojams įrengė po kepsninę ir po stalą su suolais. Tris panašias poilsio oazes planuojama įrengti ir Jonavoje, tad rajono meras kviečia miestiečius siūlyti vietas, kur geriausia būtų tą padaryti.

Vėliau sukame į Verbų gatvę. Užduotį gauna Viešosios tvarkos skyrius: paraginti nešienaujamo sklypo savininkus susitvarkyti, jei nepadės, – ir bausti. Taip pat, išsiaiškinus, kam priklauso vidury pievos ir jei nėra registruotas Registrų centre aprūdijęs bokštas, jį nugriauti: tokie „šedevrai“ miesto nepuošia.

Užkonservuotas ir savo naujosios paskirties laukia Kauno g. 102 pastatas (jame dirbo Jonavos r. valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba). Iki tol jis turi būti prižiūrimas, tvarkoma teritorija.

Miesto seniūno skambučio sulauks Jonavos Šv. apaštalo Jono parapijos klebonas: vieta, kurioje planuota statyti naują bažnyčią, apaugusi aukšta žole, veši krūmokšniai. Bent porą kartų per metus pieva turėtų pajusti dalgio ašmenis... Gal parapijiečiai susirinks į talką, o gal bus paprašyta „Jonavos paslaugų“ pagalbos?

Priešais Chemikų g. 82 namą, vietoje AB „Jonavos šilumos tinklai“ boilerinės, įrengta maisto prekių parduotuvė, „pasipuošusi“ grafičiais. Arba bendrovė, arba parduotuvės savininkai privalės pasirūpinti, kad teplionių neliktų.

Pakeliui apžiūrėta naujoji vaikų žaidimų aikštelė Chemikų gatvėje. Po Joninių, iki Valstybės dienos šventės, vietoje suniokotų turėtų būti įrengti nauji antžeminiai batutai. Taip čia, taip ir būsimojoje naujoje A. Kulviečio g. vaikų žaidimų aikštelėse bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Rajono vadovas atkreipė dėmesį į pėsčiųjų taką (einant link „Maximos“ prekybos centro), kuris neracionaliai sujungtas su šaligatviu: žmonės priversti minti žolę arba vaikščioti zigzagais. Miesto seniūnas įpareigotas, šioje vietoje rekonstruojant Chemikų gatvę, tuo pačiu pasirūpinti ir minėta vieta.

Tradicinėje miesto apžiūroje taip pat dalyvavo Miesto reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Andrejevas, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Jonavos miesto seniūnas Povilas Beišys, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Vilma Matijošaitienė, Viešosios tvarkos skyriaus vyresnioji specialistė Aušra Jakimavičienė ir rajono žiniasklaidos atstovai.

Karolina VIČIŪTĖ