Paskelbtas Renginiai

Respublikinis armonikierių suvažiavimas Batėgaloje

Ketvirtadienis, 02 September 2021 08:48 Parašė 

Rugpjūčio 27 d. 19 val. puikiu oru ir gera nuotaika prasidėjo respublikinė kaimo šventė Batėgaloje „Vasaros palydos su armonika“. Renginys prasidėjo LASS Jonavos skyriaus kapelos „Jonavėlė“ (vadovė Janina Butkuvienė) daina „Armonika“. Ji puikiai apdainavo kaimo ir muzikanto gyvenimą, dainos žodžiai priminė, kaip gera gyventi gimtinėje.

Po nuotaikingo kapelos pasirodymo į sceną pakilo Lietuvos Respublikos Seimo narys Eugenijus Sabutis.

Po svečio sveikinimų į sceną vienas paskui kitą pradėjo plūsti su savo įmantriais muzikos instrumentais armonikieriai, kurie atvyko iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Linksmino susirinkusius gerai žinomomis liaudies melodijomis. Jonaviškius pakeitė Kauno muzikantai, skambėjo nuostabios dainos Lietuvai, mūsų gimtinei. Batėgalos kaimo slėnį užliejo muzika moterys iš Raseinių r., Ariogalos ir Pakruojo.

Respublikinėje kaimo šventėje „Vasaros palydos su armonika“ netrūko dainų, visokiausių armonikų muzikos, net ir skrabalai atvyko su Antanu Kirvelevičiumi, kuris savo išradingumu išjudino net ir sėdinčius žiūrovus.

Šventėje gausu buvo ne tik muzikos, bet ir vaišių, kuriomis pasirūpino renginio rėmėjai –nuostabaus skonio košės, virtos ant laužo  ir  naminės giros.

Kulvos Abraomo Kulviečio mokyklos Batėgalos skyrius džiaugiasi ir nuoširdžiai dėkoja geranoriškiems, paramą suteikusiems mūsų šventės draugams, rėmėjams, be kurių respublikinis armonikininkų suvažiavimas Batėgaloje „Vasaros palydos su armonika“ nebūtų buvęs toks nuostabus.

Renginyje dalyvavę armonikieriai: Danielius Jokubauskas, Alvydas Kurkuzinskas, Aldona Svobunienė, Antanas Kirvelevičius, Vaclovas Anuprevičius, Vincas Bieliūnas, Valerij Posahk, Tadas Sagaitis, Bronius Kaminskas, Julius Urbonas, Nijolė Žiaunienė, Nijolė Pabarch.

Renginio rėmėjai: MB „Valero sodyba“ , ĮI „Birita“, UAB „Jotrungės prekyba“

Renginio organizatorė ir straipsnio autorė Ingrida Tunkevičienė