Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Kelionė po nuotykių kupiną vasarą Knygų terasoje baigėsi

Penktadienis, 27 August 2021 12:03 Parašė 

Greitai lėkte pralėkė ši vasara - šį trečiadienį uždarytas renginių ciklas „Vasara su knyga“. Jonavos viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė džiaugėsi, jog visą vasarą neapleido gražus oras ir kiekvieną savaitę galėjome susitikti Knygų terasoje ir pripildyti ją vaikų šypsenomis, muzika ir juoku. Iškilmingai nuleista vėliava įdėta saugoti į stebuklų kupiną skrynią, kur ji lauks kitos nuotykių kupinos vasaros. 

Paskutinis vasaros trečiadienis buvo skirtas muzikai. Kompozitoriaus multiinstrumentalisto Sauliaus Petreikio edukacija „Senieji instrumentai“ – tai gyva ir nuoširdi pažintis su unikaliu muzikiniu paveldu, turtinga instrumentine baze bei spalvingu jos skambesiu. Teatralizuotas muzikinis S. Petreikio pasirodymas apjungė interaktyvius pasakojimus, tradicinį muzikos skambesį ir šiuolaikines improvizacijas, bei pristatė šiuolaikinę senųjų Lietuvos ir pasaulio instrumentų istoriją. Jaunieji klausytojai gyvai pamatė ir išgirdo daugiau nei 30 instrumentų unikalia kolekciją, kurią kompozitorius kaupia visą savo gyvenimą.

Kiekvieną trečiadienį Knygų terasoje karaliavo vaikystė

2021 m. renginių ciklo tema – „Pasaulis Knygų terasoje“. Dar birželį mažuosius lankytojus kvietėme leistis į kupiną įspūdžių kelionę po literatūros, kūrybos, vaizduotės pasaulį. Kelionė prasidėjo iškilmingu „Vasara su knyga“ vėliavos pakėlimu ir „Labaiteatro“ interaktyviu muzikiniu spektakliu „Aplink pasaulį 2“ ir tęsėsi net 13 trečiadienių, kurių metu ir mažų, ir didelių bibliotekos lankytojų laukė susitikimai su įvairiais rašytojais ir knygų iliustruotojais -  Inga Dagile, Kotryna Zyle, Tomu Dirgėla, Virgiu Šidlausku, Aušra Kiudulaite, Agne Nananai, Benu Bėrantu, Vilija Kvieskaite, Dovile Zavedskaite ir kitais bei knygų personažais.

Susitikimų metu, kartu su knygų kūrėjais vaikai mokėsi kurti istorijas, piešti komiksus ir gaminti knygų personažus, taip pat stebėjo cheminius eksperimentus. Be to, šią vasarą sutiktas Knygų terasos 5-asis gimtadienis, kur netrūko dainų, Knygų terasą puošė didelis tortas bei šventės metu apdovanoti nuotraukų konkurso laimėtojai, kurie gavo metines žurnaliuko PENKI prenumeratas, o Jonavos miesto gimtadienis pasitiktas kartu su koncertuojančių rašytojų grupe „Knygų vaikai“.

Džiaugiamės sulaukę itin gausaus būrio dalyvių renginiuose, kurių skaičius siekė iki 130, kuomet visoje pievoje karaliavo vaikystė.

Keliavimo būdų yra įvairiausių: traukiniais, lėktuvais, laivais, pėstute ar autobusais! O mes visą vasarą keliavome mintimis su knygų kūrėjais pro jų eilutėmis ir paveikslėliais nudailintus paslaptingus pažinimo vartus į nuostabų fantazijos ir kūrybos pasaulį!

 Renginiai  yra projekto „Pasaulis Knygų terasoje“ dalis.

Projektą finansuoja:

Lietuvos kultūros taryba

Jonavos rajono savivaldybė