Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje įrengtas diskgolfo parkas – nauja erdvė bendruomenei

Ketvirtadienis, 26 August 2021 16:14 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės iniciatyva mieste įrengta nauja bendruomenei skirta laisvalaikio erdvė – diskgolfo parkas. Joninių slėnyje ir aplink Joninių tvenkinį pastatyti 18 diskgolfo krepšių, įrengtos metimo aikštelės.

Diskgolfas panašus į tradicinį kamuoliukų golfą, tik žaidėjai nemuša kamuoliukų lazdomis į duobutes, o meta diskus į specialius krepšius. Žaidimo tikslas – įmesti skraidantį diską į krepšį per kuo mažiau bandymų. Žaisti pradedama nuo starto aikštelės, o kiti metimai atliekami iš vietos, kurioje nusileido diskas.

Diskgolfą galima žaisti grupėmis nuo 3 iki 5 žmonių, diskus mėtyti gali ir pats sau vienas žmogus.

„Šis parkas skirtas visiems be apribojimų, todėl kviečiu jonaviečius išbandyti, pažaisti, o kartu ir praleisti laisvalaikį gryname ore, pabūti su draugais ar artimaisiais“, - kviečia rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Visi, kam smalsu pamatyti, kaip žaidžiamas diskgolfas, tai galės padaryti jau šį šeštadienį, rugpjūčio 28 d., kai naujai įrengtame parke Jonavoje vyks Lietuvos diskgolfo taurės VI etapas. Dalyvauti varžybose jau užsiregistravo arti šimto žaidėjų.

Diskgolfo parko įrangos ir aikštelių įrengimas Jonavos miesto seniūnijai kainavo apie 24 tūkst. eurų. Parkas įrengtas Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.