Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Stiprus internetas svarbus kaip geras imunitetas

Trečiadienis, 25 August 2021 09:17 Parašė 

Kartu su rudeniu ateina ilgi vakarai, kai vis daugiau laiko praleisite prie televizorių ir interneto, kuris kartais spyriojasi ir rodo savo „ožius“. Panašių nemalonumų tikrai išvengsite, jeigu surengsite „egzaminą“ savo internetui namuose – patikrinsite, ar ryšys yra vienodai geras ir stiprus visuose kambariuose, rūsyje, balkone ir net kieme. Kaip tai padaryti, pataria „Telia“ inžinieriai.

Toks jūsų namų interneto egzaminas itin pravers, jeigu pastebite, kad ryšys skirtingose namų vietose veikia nevienodai gerai ir stabiliai. Inžinierius Šarūnas Šimkus pastebi, kad kartais žmonės paslepia „Wi-Fi“ maršrutizatorių taip, kad jo tenka ieškoti, kaip tame žaidime „šilta-šalta“.“Įrenginys būna paslėptas spintoje tarp drabužių, metalinėse elektros instaliacijos dėžutėse ir už kitokių barikadų, slopinančių signalą. O kuo daugiau sienų, perdangų ir kitų fizinių kliūčių signalo kelyje, tuo labiau jis gali nusilpti. Kad nereikėtų nuolat laikyti spintos durų atidarytų dėl gero interneto, pasinaudokite šiais laiko patikrintais sprendimais“, – ragina inžinierius. 

Penki gero ryšio patarimai 

Ar žinote, jonaviečiai, kaip užtikrinti gerą interneto ryšį namuose, pasiruošusį atlaikyti ir kasdienį naršymą, ir darbinius susitikimus, ir nuotolines pamokas, ir kompiuterinių žaidimų turnyrą ar kino seansus? Štai keletas patarimų, padėsiančių išvengti nemalonių momentų.

1. Pasirinkite teisingą internetą. Greičiausią ir stabiliausią interneto ryšį visada užtikrina šviesolaidinis internetas, kuris ypač nepakeičiamas dirbant ar mokantis iš namų. Du svarbiausi šviesolaidinio interneto privalumai, kurių mobilusis internetas atremti vis dar negali, – ryšio patikimumas ir sparta. Pastaroji, priklausomai nuo pasirinkto „Telia“ namų interneto plano, gali siekti net iki 1 Gb/s. Apie tai turėtų pagalvoti moksleiviai, įmonių darbuotojai, kuriems tektų mokytis ar dirbti nuotoliniu būdu. O jei neturite galimybės naudotis šviesolaidiniu internetu, jus tikrai nustebins patikimas plačiajuostis (DSL) internetas. „Telia“ pagerino jo spartą ir užtikrina net iki 250 Mb/s: tai 3-4 kartus greitesnis ryšys už nešiojamąjį internetą sklandžiam darbui, naršymui, mokslams ar pramogoms. Dabar puikus metas užsisakyti, nes įvedimas ir 1 mėn. išbandymas nemokamas. Jei nepatiks, galėsite atsisakyti be jokios rizikos. 

2. Junkitės laidu. Kai kritiškai svarbu ryšio patikimumas ir kokybė arba naudojatės didelės spartos reikalaujančiomis paslaugomis, junkitės prie interneto tinklo laidu, o ne per „Wi-Fi“. Taip pašalinsite galimus trukdžius ir mėgausitės nepriekaištinga kokybe.

3. Neužbarikaduokite maršrutizatoriaus. Jei esate įpratę naudotis internetu prisijungę per „Wi-Fi“, maršrutizatorių laikykite kaip galima arčiau norimos aprėpties centro ir jokiu būdu neslėpkite jo už televizoriaus, baldų, spintose ar kitose vietose. Silpną „Wi-Fi“ signalą, lėtą ryšį ar visai neveikiantį internetą gali lemti pačios netikėčiausios priežastys, bet dažniausios jų – įvairios kliūtys, blokuojančios „Wi-Fi“ radijo bangų sklidimą. 

4. Pastiprinkite internetą papildomai. „Wi-Fi“ signalu aprėpti visą norimą erdvę gali nepavykti dėl didelio namų ploto, storų sienų, sudėtingo išplanavimo ar net kaimyno „Wi-Fi“ bangų. Nemažas iššūkis gali būti ir ryšys kieme, balkone ar kitoje atokesnėje namų vietoje, o juk kartais taip norisi nevaržomai naršyti ir po obelimi, ir terasoje. Tokiu atveju pagelbės išmanūs stiprintuvai „AirTies“. Jie išplečia ir sustiprina „Wi-Fi“ ryšį be jokių laidų ar sudėtingų diegimų ir perduoda arti 100 proc. maršrutizatoriaus transliuojamo bevielio (arba WiFi)  interneto greičio.

5. Verta atsinaujinti. Jei jūsų maršrutizatorius arba „Wi-Fi“ įrenginiai yra senesni nei 5 metai, vertėtų pagalvoti apie jų atnaujinimą. Ypač jei namuose naudojatės itin sparčiu šviesolaidiniu internetu – jo privalumus pajaustumėte ne tik prisijungę laidu, bet ir „Wi-Fi“ ryšiu. 

Geras ryšys dovanoja nemokamą televiziją

Pasirūpinti geru internetu dabar yra ypač palanki proga – įsigijus „Telia“ šviesolaidinį internetą namams kartu su televizija, net iki pusės metų ją žiūrėsite nemokamai.

„Jeigu naujojo televizijos sezono laukiate taip pat stipriai kaip Rugsėjo 1-osios, dabar pats metas pasinaudoti specialiu „Telia“ gero ryšio pasiūlymu ir net iki pusės metų mėgautis nemokama „Telia TV“, kur galima nardyti tarp bemaž 100 HD kokybės kanalų ar kolekcionuoti naujausius ir populiariausius Holivudo ir Europos kūrėjų filmus su HBO arba savo asmeniniame „Kino klube“, – sako TV paslaugų segmento vadovė Vitalija Kibildė. 

Su išmaniąja televizija galima atsukti, prasukti, sustabdyti – žiūrėti televiziją kaip tik patinka. Visų laidų, filmų ar sporto varžybų įrašai žiūrovų laukia net iki 14 dienų. Be to, gero ryšio pasiūlymas užtikrina patogumą – viskas iš vienų rankų, viena sąskaita, tie patys profesionalūs inžinieriai,įrengsiantys paslaugas ir atsakysiantis į visus jūsų klausimus.

Pasiūlymas galioja iki 2021 rugsėjo 27 d. „Telia“ interneto svetainėje ir visuose klientų aptarnavimo salonuose užsisakius šviesolaidinio interneto ir televizijos paslaugas kartu ir įsipareigojus jomis naudotis 24 mėnesius.

Taigi, Jonavos krašto gyventojai, nedvejodami įsiklausykite į patarimus bei pasiūlymus ir priimkite sprendimą jau šiandien. „Telia“ ne tik padės sužinoti viso pasaulio naujienas, geriau išmokti naują temą, džiaugtis puikiais darbo rezultatais dirbant nuotoliniu būdu, bet ir dovanos gerą nuotaiką kiekvieną dieną. Juk stiprus internetas svarbus kaip geras imunitetas. Būkime kartu.