Paskelbtas Miesto naujienos

PAMĄSTYMAI: Laukiu gerų žinių

Trečiadienis, 25 August 2021 09:14 Parašė 

Iš karto pranešu: nesu antivakseris. Neagituoju nei už, nei prieš. Kiekvieno valia rinktis. Tik į mano seną galvą lenda įvairios viena kitai prieštaraujančios mintys.

Gerai. Pasiskiepiję galbūt nesusirgs, galbūt nenumirs. Tačiau, pasigavę besimptomį kovidą, sės virusą į kairę ir į dešinę, nes su galimybių pasu tam visi keliai atviri.

Šiandien kavinėje moteris paklausė barmenės:

– Ar turint galimybių pasą būtina dėvėti veido kaukę?

Barmenė atsakė, kad nebūtina. Reikėjo matyti, kaip triumfuodama demonstratyviai nusiėmė. Galima buvo pamanyti, kad galimybių pasas pasirašė sutartį su koronavirusu, jog šis pasiskiepijusių „nepuls“.

Svarstau toliau. Nepasiskiepiję (gal nepasitiki, nes kol kas nėra ilgalaikių šių skiepų stebėjimo rezultatų, o gal tiesiog bijo trombozės, miokardito ar kokio kito pakenksiančio sveikatai šalutinio poveikio) visur, kur jiems dar leista, eis su veido kaukėmis, saugosis. Jų nebus kirpyklose, didelėse parduotuvėse, baruose, naktiniuose klubuose ir pan. Vadinasi, jiems gerokai sumažės rizikų užsikrėsti (ko, ačiū toliaregei Vyriausybei, ir siekiama). Jie neužims kovidinių lovų, o seneliukai tupės namučiuose sveiki ir laimingi.

Tuo tarpu „galimpasininkai“ nesivaržydami siaus po svečias šalis, baruose, naktiniuose klubuose, vaikščios į grožio salonus, čiaudės tolimojo susisiekimo autobusuose ir traukiniuose. Kas gali paneigti, kad sergančiųjų skaičius neaugs? Kas gali paneigti, kad kovidines lovas pabaigs pildyti „lengvos formos“ pasiskiepijusieji? Ar jau mokslas per šį laikotarpį sugebėjo įrodyti, kad delta ir kiti mutantai veisiasi tik nepasiskiepijusių nosyse, o galimybių paso bijo kaip velnias kryžiaus?

Sėdžiu namie, svarstau, ką daryti, ir gaudau informaciją (kol kas labai šykščią) apie Izraelio mokslininkų išrastą prieškovidinį vaistą, kurio pirmieji bandymai (per 90 proc. vidutiniškai sunkios ir sunkios būklės pacientų pasveiko per 5 dienas) kelia didelių vilčių. Dabar pradedama paskutinė klinikinių tyrimų stadija, juos tikimasi baigti šių metų gale.

Viltį man, pensininkui, dar labiau sustiprina Izraelio profesorius Nadiras Arberis, kurio teigimu, jei rezultatai bus patvirtinti, gydymas galės tapti prieinamas palyginti greitai ir už mažą kainą.

Laukiu gerų žinių. O iki tol, kas nori, tesiskiepija, kas nenori – tegul saugosi labiau. Svarbiausia, kad visi būtume sveiki.

Vidas DIRŽYS