Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos rajono mokyklos ruošiasi naujiems mokslo metams

Antradienis, 24 August 2021 10:46 Parašė 

Artėjant rugsėjui Jonavos rajono savivaldybės ugdymo įstaigose baigiami įvairūs remonto darbai. Mokyklos ir vaikų darželiai atsinaujino patalpas, įsirengė naujų klasių, tvarkosi aplinką.

Ugdymo įstaigų pasiruošimą naujiems mokslo metams įvertino pirmadienį jose apsilankę Jonavos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Birutė Gailienė, administracijos direktoriaus pavaduotoja Lineta Jakimavičienė, Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkė Vijolė Šadauskienė bei laikinoji Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Violeta Kolesnikienė.

„Kiekvienais metais rajono ugdymo įstaigoms iš biudžeto skiriamos lėšos, už kurias jos atlieka įvairius remonto darbus, tvarkosi aplinką.

Šiandien matome, kad kai kur darbai dar tebevyksta, tačiau iki rugsėjo 1-osios didžioji jų dalis jau bus atlikta“, - sako rajono mero pavaduotoja B. Gailienė.

Įstaigos per vasarą atsinaujino

Bene didžiausi darbai Jonavos rajono mokyklose buvo vykdomi pernai, kai ne viena įstaiga atsinaujino pastato išorę. Šiemet mokyklos tvarkėsi vidaus patalpas, aplinką.

Jonavos „Neries“ pagrindinėje mokykloje įrengta visiškai nauja priešmokyklinio ugdymo klasė, kurią lankys 20 vaikų. Mokykloje atnaujinta rūbinės patalpa, nupirktos naujos rūbų spintelės, atnaujinta mažoji mokyklos aktų salė, įrengtas nusiraminimo kabinetas vaikams su specialiais poreikiais.

Kulvos Abraomo Kulviečio mokykloje suremontuota laiptinė ir koridorius, įrengta nauja dailės ir technologijų klasė. Šios mokyklos Batėgalos skyriuje baigiama remontuoti valgyklos patalpa, o į mokyklą sugrįžę vaikai žengs naujai išgrįstu taku.

Į Žeimių mokyklą mokiniai žengs pro naujas paradines duris, o už jų ras atnaujintas fojė patalpas ir naujus patogius sėdmaišius. Šioje mokykloje taip pat įrengti nauji užsienio kalbų ir priešmokyklinio ugdymo kabinetai.

Jonavos vaikų lopšelio-darželio „Lakštingalėlė“ skyriuje „Šilelis“ per vasarą suremontuotos rūsio patalpos ir atnaujinta katilinė, tebevyksta aplinkos tvarkymo darbai.

Aplinką tvarkosi ir Jonavos „Lietavos“ pagrindinė mokykla – iki naujųjų mokslo metų statybininkai čia turėtų užbaigti kloti naują takų dangą.

Laukia Vyriausybės sprendimų

Naujus mokslo metus ugdymo įstaigos pasitiks ne tik atsinaujinusios, bet ir pasiruošusios priemones, kurios turėtų užkirsti kelią COVID-19 viruso plitimui bei užtikrinti mokinių ir mokytojų saugumą.

„Saugus mokymasis klasėse šiandien yra pagrindinis mūsų tikslas, tačiau kaip tiksliai organizuoti ugdymą, dar bus patikslinta – laukiame Vyriausybės ir Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimų, – sako B. Gailienė. – Vis dėlto „namų darbai“ daromi. Reaguojame į anksčiau išsakytą nuostatą, kad į klases sugrįš visi mokiniai ir nebus reikalaujama privalomo testavimo kaupinių metodu. Tai leidžia jausti mažiau įtampos, tačiau ir įpareigoja visus ugdymo proceso dalyvius būti reikliems sau ir labai atsakingai laikytis visų saugumo reikalavimų įstaigoje“.

Mero pavaduotoja primena, kad galima skiepytis vaikams nuo 12 metų amžiaus: „Kuo didesnė dalis klasėje esančių vaikų turės imunitetą, tuo mažesnė tikimybė sirgti, izoliuotis ir mokytis nuotoliniu būdu. Prie šio mokymosi būdo retas nori sugrįžti“.

Nors rugsėjį vaikai susirinks į klases, esant itin sudėtingai situacijai, Vyriausybė gali priimti sprendimą ugdymą leisti vykdyti kontaktiniu būdu tik tuo atveju, jei klasė būtų imunizuota arba reguliariai testuojasi.