Paskelbtas Miesto naujienos

SKAITYTOJAS KLAUSIA. Eismo dalyvių kontrolė vykdoma nuolat

Pirmadienis, 23 August 2021 11:32 Parašė 

Į „Alio Jonavos“ redakciją kreipėsi jonavietis Antanas R. Jis teiravosi, kada bus tikrinimas automobilių greitis Gaižiūnų gatvėje. Pasak skaitytojo, nors yra pastatyti ženklai, tačiau vairuotojai stipriai viršija greitį, o kelkraštis labai siauras. Ar galėtų policija aktyviau kontroliuoti pažeidėjus toje gatvėje? Pastatyti greičio matuoklius ar pan.?

Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Daiva ŽILINSKĖ: „Pažeidimų fiksavimo sistemų (pvz., stacionaraus greičio matavimo prietaiso) įrengimo klausimą (-us) sprendžia miesto (rajono) savivaldybės administracija (Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 10 str. 8 d.)“.

Savo ruožtu, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas dėkoja pilietiškam ir eismo saugumu besirūpinančiam asmeniui už pastebėjimą Jonavoje, Gaižiūnų gatvėje, dėl netinkamo kai kurių eismo dalyvių elgesio ir primena, kad Kauno apskrities VPK pareigūnai nuolat vykdo eismo dalyvių kontrolę ir organizuoja įvairias tikslines prevencines priemones, tarp jų ir transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai artimiausiu metu skirs papildomo dėmesio minėtai gatvei, kuri jau yra įtraukta į kontroliuojamų gatvių sąrašą. 

 Parengė Karolina VIČIŪTĖ