Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos rajono mokytojai aprūpinti naujais kompiuteriais

Penktadienis, 20 August 2021 11:46 Parašė 

Artėjant naujiesiems mokslo metams Jonavos rajono švietimo įstaigoms išdalinti nauji nešiojamieji kompiuteriai, skirti rajono pedagogams.

100 vnt. kompiuterių rajono mokytojams nupirko savivaldybė, dar 95 vnt. skyrė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), iš kurių jau gauti 32, o dar 65 vnt. turi būti pristatyti artimiausiu metu.

„Manome, kad nešiojamų kompiuterių poreikis mokytojams bus patenkintas ir visi rajono pedagogai naujaisiais mokslo metais galės naudotis naujausiomis ugdymo programomis ir metodine medžiaga“, - sako Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jonavos rajono savivaldybės taryba 2021 m. biudžete informacinių kompiuterinių technologijų įsigijimui švietimo įstaigoms yra paskyrusi 100 tūkst. eurų.

Iš šių lėšų rajono mokykloms dar planuojama nupirkti po vieną automatinę plataus kampo vaizdo kamerą, skirtą hibridiniam mokymui.

Mokyklų kompiuterinės įrangos atnaujinimas ir aprūpinimas trūkstama įranga numatytas ir ŠMSM parengtame Mokymosi praradimų dėl COVID-19 pandemijos kompensavimo plane.

Šių metų kovą jau nupirkta per 9 tūkst. naujų kompiuterių, kuriais galės naudotis visų klasių mokiniai.