Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Atnaujintas Rimkų takas virto pėsčiųjų alėja

Penktadienis, 13 August 2021 15:23 Parašė 

Rimkų mikrorajono gyventojai jau kurį laiką naudojasi atnaujintu pėsčiųjų taku nuo P. Vaičiūno iki Chemikų gatvės.

Vienas pirmųjų Jonavos miesto pėsčiųjų takų po kapitalinio remonto darbų pailgėjo iki 353 metrų, dvigubo tako plotis vietomis siekia 5-6 metrus.

Atnaujinant pėsčiųjų taką buvo suremontuota ir automobilių stovėjimo aikštelė, įrengti suolai, šiukšlių dėžės, dviračių stovai, atnaujintas apšvietimas, pasodinta daug įvairių augalų.

Architektai pasiūlė ir įdomių netradicinių sprendimų: buvo panaudotos trinkelės su pabarstu, išgautas sudėtingas raštas iš skirtingų spalvų trinkelių, įrengta vandens atsigėrimo kolonėlė.

„Tikrasis šios alėjos grožis atsiskleis dar po kelių metų, kai užaugs ir sužaliuos visa čia pasodinta augmenija. Tačiau ir dabar jau galime džiaugtis dar vienu atnaujintu objektu, kuris ne tik puošia mūsų miestą, bet ir daro jį saugesnį bei patogesnį gyventojams“, - atidarymo renginyje kalbėjo rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Rimkų pėsčiųjų tako kapitalinio remonto darbai atlikti pagal UAB „Urban Line“ parengtą projektą, darbus atliko bendrovė „Detama“. Kapitalinio remonto darbai kainavo 311 tūkst. eurų.

Tako nuo Chemikų g. link P. Vaičiūno g. kapitalinis remontas atliktas iniciavus ES finansuojamą projektą „Darnaus judumo priemonių diegimas Jonavos mieste“.