Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Jonavos aplinkosaugininkai apsaugojo Neries upę nuo didelės taršos

Ketvirtadienis, 12 August 2021 21:45 Parašė 

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai sustabdė naftos produktų plitimą į Neries upę iš įmonės UAB „NAPC“.

Aplinkosaugininkams vykdant reidą per liūtį kilo įtarimas dėl galimų naftos produktų patekimo į Neries upę. Atvykę į UAB „NAPC“ teritoriją pareigūnai pastebėjo, kad pro vartų apačią kartu su paviršinėmis nuotekomis, teka naftos produktų plėvelė.

„Naftos produktai pratekėjo dėl didelio kritulių kiekio ir nuotekos nespėjo sutekėti į Jonavos miesto paviršinių nuotekų tinklus“,– teigia Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkas Kęstutis Celiešius.  

Pasak aplinkosaugininko lietaus nuotekos iš UAB „NAPC“ teritorijos pro naftos produktų gaudykles patenka į Jonavos miesto paviršinių nuotekų surinkimo sistemą, prateka pro sumontuotą naftos produktų valymo įrenginį – naftos produktų gaudyklę ir per išleistuvą patenka į Nerį.

Aplinkosaugininkai kartu su UAB „Jonavos vandenys“ darbuotojais įvykio vietoje skubiai ėmėsi veiksmų ir uždarė paviršinių nuotekų sistemos sklendes prie vieno valymo įrenginio. Tokiu būdu paviršinių nuotekų tekėjimas į Nerį buvo sustabdytas.

Šiandien ryte Jonavos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai organizavo pasitarimą su UAB „NAPC“ administracija, Jonavos rajono savivaldybės administracija dėl avarinės situacijos ir taršos priežasčių išsiaiškinimo. Pasitarimo metu numatytos priemonės ir sprendimai taršai suvaldyti.

„Per susitikimą UAB „NAPC“ administracija įpareigojome iki 2021 m. rugpjūčio 13 d. 12 val. raštu pateikti priemonių planą, kad tokia tarša nepasikartotų. Taip pat įmonė pradėjo naftos produktų išsiurbimą iš Jonavos miesto paviršinių nuotekų tinklų“, – informuoja K. Celiešius.