Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos socialdemokratai įteikė miestui dovaną

Antradienis, 10 August 2021 16:10 Parašė 

Jonavos 271-ojo gimtadienio proga Jonavos socialdemokratai nepraleido savo tradicijos padovanoti miestui dovaną. Šįkart gimtadieninė staigmena, kuria galės naudotis visi miestiečiai ir rajono svečiai, įkurdinta prie ką tik atidaryto pėsčiųjų tilto, jungiančio Žeimių ir Kosmonautų gatves. 

„Turime puikiai įrengtą dviračių ir pėsčiųjų takų tinklą, kurio atkarpa apima ir naująjį tiltą. Dviračiais, elektriniais paspirtukais jonaviečiai mielai rieda takais, tad pamanėme, jog aktyvaus laisvalaikio mėgėjams labai pravers dviračių priežiūros ir remonto bei elektrinių paspirtukų įkrovimo stotelė“, - sako Jonavos meras, socialdemokratų Jonavos rajono skyriaus pirmininkas Mindaugas Sinkevičius.  Naujoji stotelė – pirma tokia Jonavoje, ji įkurdinta naujojo tilto prieigose, nuo Kosmonautų gatvės pusės.

Dviratininkai ir paspirtukais besinaudojantys stotelėje ras aukštos kokybės technikos priežiūros bei remonto įrankių. Norint atlikti dviračio remonto ar priežiūros darbus, reikės pakelti savo dviratį ir dviračio sėdynę uždėti ant dviračių remonto stotelės laikiklio. Tokiu būdu dviratis liks pakabintas ir iš visų pusių patogiai prieinamas apžiūrai ar remontui, naudojantis stotelės įrankiais, kurie yra pritvirtinti prie jos konstrukcijos tinkamo ilgio plieniniais lynais. Stotelėje įmontuota aukštos kokybės, lauko atmosferiniam poveikiui atspari pompa su manometru, kuri leis paprastai ir greitai patikrinti dviračio padangų slėgį bei esant poreikiui jas pripūsti. Specialiai gamintojo sukurta, lauko sąlygoms pritaikyta bei atmosferiniams poveikiams atspari pompa, turinti daugiafunkcinį antgalį, suderinama su visais rinkoje esančiais ventiliais.

Stotelėje įrengti ir du elektros lizdai, čia bus galima įkrauti paspirtukus ir kitas elektrines priemones, pavyzdžiui, neįgaliojo vėžimėlį ar motorolerį.

„Tikimės, kad ši stotelė bus aktyviai naudojama ir pasitarnaus ilgai“, - sako M.Sinkevičius.

Anksčiau Jonavai socialdemokratai yra dovanoję lauko šachmatų stalą, pasimatymų suolelį, sūpynes, lauko bibliotekėlių, magnolijų ir kitų miestą puošiančių praktiškų dovanų, kuriomis gali naudotis bei džiaugtis kiekvienas gyventojas.

LSDP Jonavos skyriaus informacija