Paskelbtas Miesto naujienos

Konkurse „Sukurta Jonavoje“ – desertai, skrabalai, kelionės ir daug kitokių paslaugų

Antradienis, 03 August 2021 16:54 Parašė 

Jonavos rajono verslininkai šių metų konkursui „Sukurta Jonavoje“ pateikė 11 paraiškų.

Šią savaitę speciali komisija išrinks tris konkurso nugalėtojus, kurie bus apdovanoti Miesto šventės metu rugpjūčio 7 d. ir įgis teisę konkurso simboliką naudoti prekių ar paslaugų žymėjimui bei reklamai. 

Tuo tarpu antradienį skelbiame visus konkurso dalyvius:

Ievos Šaltytės desertinė „Melisa studio“, kurioje gaminami rankų darbo desertai ir užkandžiai. Desertinė yra ir kūrybinės dirbtuvės tiek vaikams, tiek ir suaugusiems, smagaus laiko praleidimo oazė ir individualių švenčių vieta.

Po 14 metų emigracijos į Jonavą sugrįžusio Aivaro Silicko UAB „Smaguriukas“ konkursui siūlo tris savo gaminius: šakotį „Vyrų džiaugsmas“, „Jonavos šakotį su romu“ ir šakočio čipsus. Aivaro gaminius jau ragavo daugelis jonaviečių ir miesto svečių, juos užsako įstaigos ir įmonės. Nedidelį kiekį šakočių įmonė eksportuoja į Norvegiją.

Žmogus-orkestras Antanas Kirvelevičius ir jo per pandemiją pagaminti skrabalai. Anot meistro, tai pirmas toks muzikos instrumentas, pagamintas Jonavoje. Visoje Lietuvoje šiuo metu yra vos du ar trys skrabalų gamintojai.

Jelena Šimonienė pristato skaitmeniniu būdu gaminamas emblemas ir įvairius spaudus ant marškinėlių, pagalvėlių arba paveikslų.

Kristijono Rainio pasiūlyta paslauga – valymas karštais garais, patalpų ozonavimas. Pasak Kristijono, valant garais nenaudojamos jokios cheminės priemonės, o išvalomi net ir itin sunkiai pasiekiami nešvarumai, tai padaroma kur kas greičiau ir lengviau, nei tradiciniais valymo metodais.

UAB „Ekoliepsna“ konkursui pasiūlė inovatyvų gaminį – granulių degiklį „Ekoliepsna“. Įmonės vadovas Laimonas Mačiulis teigia, kad jo komandos sukurtas daugiafunkcis prietaisas yra unikalus ir išskirtinis rinkoje.

MB „GL Unit“ – aktyvaus laisvalaikio prekių parduotuvė „Target“ ir įvairių orientacinių žaidimų, kelionių bei pramogų pasiūlymai Jonavoje. Dvi bičiulės Lina ir Gabija pačios kuria maršrutus bei skatina savo klientus aktyviai leisti laisvalaikį Jonavos apylinkėse.

IT ūkio priežiūros, konsultacijų, sistemų valdymo bei aptarnavimo bendrovė „Reception“ konkursui pateikė savo sukurtą sąskaitų-faktūrų išrašymo bei administravimo įrankį „Sąskaitėlė“, skirtą smulkiam ir vidutiniam verslui bei vykdantiems individualią veiklą.

„Valero sodybos“ Batėgaloje šeimininkė Renata Mikalauskienė konkursui siūlo senoviniame duonkepyje kepamą juodą naminę duoną, kurios receptą anūko Valero Mikalausko šeimai perdavė šioje sodyboje gyvenusi jo močiutė.

Konkursas „Sukurta Jonavoje“ rengiamas bendradarbiaujant su rajono savivaldybės verslininkus vienijančiu partneriu – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialu. 

Konkurso tikslas – didinti Jonavoje sukurtų gaminių bei paslaugų žinomumą, jų vartojimą bei skatinti aukštos kokybės, inovatyvių, išskirtinių ir galinčių konkuruoti šalies, užsienio rinkose gaminių bei paslaugų kūrimą.