Paskelbtas Krepšinis

„CBet“ štabą papildė E.Beržininkaitis

Pirmadienis, 02 August 2021 08:23 Parašė 

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) debiutantės Jonavos „CBet“ trenerių štabą papildė Evaldas Beržininkaitis. 37-erių specialistas darbuosis Virginijaus Šeškaus asistentu.

Pastaruosius devynerius metus E.Beržininkaitis praleido Kauno „Žalgirio“ organizacijoje. Su „Žalgiriu“ E.Beržininkaitis aštuonis kartus tapo LKL čempionu, o 2017–2018 metais padėjo Šarūnui Jasikevičiui nuvesti „Žalgirį“ iki Eurolygos finalo ketverto.

E. Beržininkaitis taip pat buvo Lietuvos rinktinės trenerių štabo narys, prisidėjęs prie iškovoto kelialapio į Europos čempionatą.

„Klube bus patirties ir jaunimo derinys. Vyriausiasis treneris su patirtimi, o Evaldas į mūsų štabą įneš šviežio kraujo. Žmogus jaunas, nori įrodyti savo vertę, visos sąlygos tam yra“, – sakė „CBet“ klubo prezidentas Vaidas Vaškevičius. „Jonava man pasirodė rimta organizacija, kuri nuosekliai siekė tikslo ateiti į LKL. Viską gerai pasvarsčiau ir nusprendžiau, kad Jonava man geriausia vieta, kur norėčiau dirbti.“

Pasak V.Vaškevičiaus, tai, kad „Žalgirį“ palikęs E.Beržininkaitis pasirinko „CBet“, atspindi dideles Jonavos klubo ambicijas Lietuvos krepšinio lygoje. „Evaldas patikėjo mūsų vizija, ir jis taps svarbia jos įgyvendinimo dalimi“, – sakė „CBet“ vadovas.

Iki praėjusių metų E. Beržininkaitis „Žalgiryje“ atliko trenerio-skauto pareigas, tačiau atvykus Martinui Schilleriui buvo paaukštintas iki antrojo asistento pareigų.

 „Aš irgi strateguoju. Su draugais kalbu ir juokauju, prie kurio trenerio taip greitai gausiu galimybę vadovauti LKL rungtynėms. Virgis yra geras žmogus, bet silpnų nervų. Kartais gauna technines ir išeina į rūbines, tai teks perimti vairą kažkuriuo momentu“, – juokavo E.Beržininkaitis. „Kalbant rimtai, aš žinau Virgį, žinau, koks jis žmogus, žinau, koks specialistas ir manau, kad mes vienas kitą papildysime, rasime bendrą kalbą ir viskas bus gerai.“

Parengė Gytis Ramanauskas