Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Futbolas

LFF taurės turnyre FK „Lietava“ likimą nulėmė baudinių serija

Pirmadienis, 13 June 2016 03:00 Parašė 

LFF taurės turnyro III etapo varžybos Jonavoje virto tikra drama. Sekmadienio vakarą pagrindiniam rungtynių laikui ir pratęsimui pasibaigus be įvarčių, FK „Lietava“ tik po 11 m baudinių serijos 5:6 nusileido Marijampolės „Sūduvai“ ir baigė kovą šiame turnyre.

Mačą aktyviau pradėjo svečių ekipa. Pavojingai į priekį veržėsi jų krašto saugai. Gerą progą pasižymėti turėjo „Sūduvos“ žaidėjas Valentin Baranovskij. Visgi „Lietavos“ futbolininkai atlaikė „Sūduvos“ puolimą ir patys drąsiau pradėjo atakuoti Ivano Kardumo vartus. Gerą progą kairiajame baudos aikštelės krašte po Dominyko Galkevičiaus perdavimo turėjo Tomas Salamanavičius. Vėliau saugas, šalia varžovų vartų perėmęs kamuolį, susikūrė dar vieną pavojingą progą, tačiau marijampoliečių vartininkas žaidė užtikrintai. Aktyviai prie puolimo prisijungė ir Valdemar Borovskij. Svečiai taip pat grasino Giedriaus Kvedaro vartams, tačiau pirmajame kėlinyje žiūrovai įvarčių neišvydo.

Antrajame kėlinyje vaizdas nesikeitė: tiek „Lietavos“, tiek „Sūduvos“ žaidėjai ieškojo kelių link varžovų vartų. Po Savio perdavimo gerą šansą išvesti „Lietavą“ į priekį turėjo D. Galkevičius, pavojingais reidais varžovams grasino Julius Aleksandravičius, Arnas Paškevičius ir Tadas Eliošius. Priešingoje aikštelės pusėje G. Kvedaro budrumą tikrino Ernestas Veliulis, tačiau Jonavos klubo vartų sargas žaidė užtikrintai ir ne kartą gelbėjo saviškius nuo įvarčių. Nepaisant atkaklios kovos, pagrindinis mačo laikas baigėsi 0:0.

Pratęsime aktyviau ir drąsiau žaidė „Lietavos“ futbolininkai. Jonaviečiai surengė kelias greitas atakas, kurių smaigalyje porą kartų atsidūrė Tadas Eliošius, tačiau „Sūduvos“ vartininkas žaidė be klaidų. Visgi marijampoliečiai turėjo šansą išplėšti pergalę, kai teisėjas paskyrė 11 m baudinį į Jonavos klubo vartus. Tačiau „Sūduvos“ žaidėjo bosnio Nermin Jamak smūgį Jonavos sirgalių džiaugsmui sėkmingai atrėmė G. Kvedaras. Po to klubai stojo mušti 11 m baudinių. Čia pirmieji suklydo „Sūduvos“ žaidėjai. „Lietavos“ vartų sargas sėkmingai atrėmė Algio Jankausko smūgį. Tačiau iškart po to į vartus nepataikė T. Eliošius, o baudinių serijos pabaigoje Mariaus Ganusausko smūgį koja atrėmė I. Kardumas ir „Sūduva“ šventė pergalę 6:5.

Vertindamas mačą, FK „Lietava“ vyr. treneris Robertas Poškus teigė, kad, nepaisant nusivylimo, yra patenkintas savo žaidėjų nusiteikimu ir žaidimu. „Pradžia buvo sunki. Pirmas 10–15 min. varžovai žaidė galingai, mus spaudė, kėlė daug kampinių. Tačiau atsitiesėme, išlyginome žaidimą ir abu pagrindinio laiko kėlinius žaidimas buvo apylygis. Tiek varžovai, tiek mes turėjome gerų progų. Deja, T. Eliošus nepataikė į kamuolį, o A. Paškevičius šiek tiek paskubėjo su perdavimu. Antrajame kėlinyje, mano nuomone, žaidėme daug geriau. Toliau sekė pratęsimas ir loterija – 11 m baudinių serija, kuri mums, deja, nebuvo sėkminga. Žinoma, liūdna, kad taip viskas susiklostė, tačiau žaidėme su stipria ekipa kaip lygūs su lygiais. Gaila vyrų, praleidusių 120 min. aikštėje. Varžovai pirmi nepataikė 11 m baudinio, bet išėjo taip, kaip išėjo. Apskritai esu patenkintas savo žaidėjų pasirodymu: visi drausmingai žaidė ir gynėsi, aktyviai jungėsi į puolimą, džiaugiuosi vyrais ir galiu jiems tik padėkoti. Dabar visą dėmesį sutelksime „SMSCredit.lt A lygos“ kovoms“, – teigė R. Poškus.

Jonavos klubo žaidėjas Artūras Rocys akcentavo, kad toks ilgas ir įtemptas mačas turės įtakos artėjančioms rungtynėms. „Išėjome pradžioje galbūt šiek tiek per daug atsipalaidavę, tačiau greitai grįžome prie savo įprasto žaidimo. Gaila, kad taip viskas susiklostė ir teko mušti baudinius, nes ir mes, ir varžovai viską galėjome išspręsti per 90 min. Ketvirtadienį vėl žaisime su „Sūduva“ ir lauks dar vienerios sunkios varžybos, nes visi būsime pavargę po tokios įtemptos kovos. Tai tikrai atsilieps abiem klubams. Dabar koncentruosimės tik į nacionalines pirmenybes, ten tikrai yra ką veikti, turime kur pasitempti“, – kalbėjo A. Rocys.

Marijampolės „Sūduva“ vėl į Jonavą grįš jau ketvirtadienį, tik šį kartą bus žaidžiamas „SMSCredit.lt A lygos“ XV turo mačas. Rungtynių Jonavos miesto stadione pradžia – 18.30 val.

fklietava.lt informacija