Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jonavoje praūžė triatlono varžybos. Varžėsi ir jonaviečiai

Pirmadienis, 19 July 2021 08:11 Parašė 

Praėjusį šeštadienį Jonavoje vyko Lietuvos triatlono taurės (LTT) trečiasis etapas. Alinančiame karštyje vykusių varžybų olimpinėje distancijoje triumfavo Tautvydas Kopūstas („HighPeaks Lietuva“). Jis nuplaukė 1500 m, numynė dviračiu 40 km bei nubėgo 10 km per 2 val. 11 min. 59,5 sek. Tai buvo antrasis jo iš eilės laimėtas LTT etapas.

Bendroje įskaitoje pirmaujantis Gediminas Pajėda („BTT Cloud“) Jonavoje užėmė antrąją vietą (2:14.14,1). Trečias finišavo Marius Skaisgirys („BTT Cloud“, 2:18.04,5).

„Sekėsi gerai, labai džiaugiuosi pirma vieta. Sunkiausia buvo važiuoti dviračiu, nors galvojau, jog sunkiau bus bėgti. Visgi bėgimu tiesiog mėgavausi. Dviračiu važiuoti buvo nelengva, nes važiuojant tiek į vieną, tiek į kitą pusę, buvo vėjas. Džiaugiuosi savo forma, kuri sezono viduryje būna kažkiek kritusi. Smagiausia Jonavoje buvo tai, kad plaukėme be hidrokostiumų. Man tai labai patinka. Vandens temperatūra siekė 24 laipsnius, todėl buvo labai smagu. Reikia apskritai džiaugtis, kad šiuo pandeminiu laikotarpiu turime pilną sezoną“, - kalbėjo T. Kopūstas.

Bendroje įskaitoje G. Pajėda turi 2916 taškų. Antrąją vietą užima M. Skaisgirys (2872 tšk.), trečiąją – Donatas Stulgys (2774 tšk.).

Tarp moterų nugalėjo Ieva Urbonavičiūtė („TRItonas“ 2:36.58,3). Antra buvo Viktorija Kalvelytė (Kauno triatlono klubas, 2:43.55,3), trečia – pirmuosius du LTT etapus laimėjusi Inga Aukselytė („TRItonas“, 2:47.38,2).

LTT lydere išliko I. Aukselytė (2932 tšk.), už jos rikiuojasi Eglė Ragaišytė (2681 tšk.) bei Ligita Simanavičiūtė (2413 tšk.).

Perpus trumpesnėje sprinto distancijoje nugalėtojais tapo Tomas Burbulis (Trakų triatlono būrelis, 1:07.36,2) ir Rugilė Girštautaitė (1:18.58,9).

Antras liko jo pagrindinis konkurentas Titas Pumputis (Panevėžio triatlono klubas, 1:08.42,1), trečias – Robertas Gegužis (R. Sargūno sporto gimnazija, 1:08.54,6).

Tarp moterų antra finišavo Gabrielė Garbauskaitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:22.09,5), trečia – Orinta Mauraitė (Panevėžio triatlono klubas, 1:23.11,3).

Bendroje įskaitoje T. Burbulis turi 2981 tašką, T. Pumputis – 2977, o trečioje vietoje esantis Erikas Aukštikalnis – 2687.

Moterų lyderių trejetuką sudaro G. Garbauskaitė (2925 tšk.), O. Mauraitė (2918 tšk.) bei Beatričė Vinciūnaitė (2814 tšk.).

„Pro Junior“ varžybose, kuriose dalyvauja perspektyviausi Lietuvos triatlonininkai, nugalėjo Kristupas Rimkus (Panevėžio triatlono klubas „TRI-Fun“) ir Ugnė Paurytė (R. Sargūno sporto gimnazija).

Mėgėjams ir pradedantiesiems skirtoje „TRI-FUN“ rungtyje triumfavo Paulius Urbonas ir Edita Vareikė. Būrys sportininkų, neturintys dviračių, galėjo išbandyti jėgas akvatlono rungtyse.

Šiose varžybose save išmėgino ir būrys Jonavos sporto mėgėjų. Jonaviečiai į prizininkus nepretendavo, tačiau galima išskirti tuos žmones, kurie išmėgino savo valią pirmą kartą  sudalyvaujant tokio rango varžybose. Save tokiose triatlono varžybose pirmą kartą išmėgino Tomas Bielo-Petravičius, Milita Čelkonienė... Jonavietei M. Čelkonienei sportas tikrai nėra svetimas.

„ Jau tris metus stebiu Jonavoje vykstančias triatlono varžybas ir vis kirbėjo mintis jose sudalyvauti. Oi, ne ne, ne olimpinėj ar sprinto rungty (didžiausia pagarba ten dalyvaujantiems), bet mėgėjiškoje Tri fun rungtyje (plaukimas -200m, važiavimas dviračiu-10km ir bėgimas - 2,5km) ryžausi dalyvauti ir ją išbandyti, - kalbėjo M. Čelkonienė, - džiaugiuosi įveikus ne rungtį, o pati save.

Tiesiog vienais metais netyčia, eidama pro šalį pamačiau, kad būrys neria į vandenį plaukimui, stebėjau plaukimą, tada lėkimą link dviračių... stebėjau, o galvoje toptelėjo mintis - būtų smagu pačiai išbandyti tokią rungtį. Pasidomėjau daugiau apie triatlono varžybas, bet rimtose jų varžybose daug km važiuoti dviračiu, nemažai bėgti, o daugiausia abejonių man kėlė plaukimas. Sužinojau, kad yra mėgėjiška rungtis tri-fun, bet ir ji man atrodė sunkiai įveikiama nesitreniruojant ir nesiruošiant specialiai. Tad mintis ir liko tik mintis. Kitais metais, kai vyko varžybos, vėl gailėjausi, kad neišdrįsau. Tad šiemet, paskatinta draugės (ji jau dalyvavo kartą), palaikoma šeimos narių, nutariau išbandyti. Tikrai nebuvo drąsu, bet kartu ir nekantraudama laukiau. Kažkaip specialiai nesiruošiau. Pabėgioju ir šiaip kelis kart savaitėje, dviračiais važinėjame su šeima, o štai plaukimas vis neramino, tad porą savaičių paplaukiodavau tvenkinyje.

Užsiregistravus dalyvavimui galvojau, svarbiausia įveikti visas rungtis, net jei būsiu paskutinė ( kažkas juk bus vis tiek), buvau gal paskutiniame dešimtuke, bet džiaugiuosi, kad įveikiau visas rungtis ir aplenkiau ne vieną.

Tiesa, kai jau buvo labai sunku, prisiminiau draugės Editos palinkėjimą, kuris nuramino - "ramybės mintyse, atsipalaidavimo rungtyse ir pajausti tą FUN".

O šiaip sportas jau kraujyje, nors širdyje viena sporto šaka. Dalyvauju bėgimo varžybose, į jas mane įtraukė "Bėgimo klubas". Ir čia neturiu aukštų rezultatų, bet smagu dalyvauti, susitikti bendraminčius, bėgti ir jausti malonumą. Daugiau jokiose sporto šakose neteko dalyvaut, bet nežinau, kur pasuks kelias ar nuves mintys. Džiaugiuosi įgyvendinus savo mintį, kuri vis nedavė ramybės. Išbandžiau pati save, savo jėgas“.

Ketvirtasis LTT etapas – Veisiejų triatlonas – vyks rugpjūčio 21 dieną. 

GYTIS RAMANAUSKAS