Paskelbtas Miesto naujienos

Gyventojų prašo nepalikti atliekų prie konteinerių

Pirmadienis, 19 July 2021 07:01 Parašė 

Jonavos miesto seniūnija ragina gyventojus nešiukšlinti gatvių ir kitų erdvių bei padėti išlaikyti Jonavos miestą ekologiškai švarų ir patrauklų.

Komunalinių atliekų turėtojai raginami naudotis konteineriais ir juos naudoti tik pagal paskirtį, dėti į konteinerius tik tas atliekas, kurioms šie konteineriai yra skirti, t. y. rūšiuoti susidarančias atliekas, uždaryti konteinerių dangčius po atliekų išmetimo.

Gyventojai prašomi nepalikti atliekų šalia konteinerių, nemesti jų miškuose, parkuose arba kitose bendrojo naudojimo teritorijose.

„Atkreipiame dėmesį, kad Jonavos rajone veikia dvi didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelės, į kurias gyventojai gali pristatyti buityje susidarančias didelio gabarito, statybines, padangų ir kitas atliekas. Aikštelės yra Jonalaukio kaime (buvusio sąvartyno teritorijoje) ir Darbininkų g. 19, Jonavoje. Didelių gabaritų aikštelėse atliekos iš gyventojų priimamos nemokamai“, - sako Jonavos miesto seniūnė Eglė Pinkevičienė.

Jeigu gyventojas negali pats išvežti didelių gabaritų atliekų, tokią paslaugą už papildomą mokestį Jonavos mieste teikia UAB „Jonavos paslaugos“.

Už stambiagabaričių atliekų palikimą komunalinių atliekų aikštelėse ir piktavališką atliekų palikimą šalia konteinerių gyventojams gali būti skiriamos iki 100 eurų dydžio baudos.

Jonavos miesto seniūnė taip pat primena, ypač privačių namų valdų savininkams, kad galima užsisakyti UAB „Jonavos paslaugos“ biologiškai skaidžių atliekų (nušienauta žolė ir medžių lapai bei kitos žaliosios atliekos) tvarkymo paslaugą. Norintys pasinaudoti šia paslauga, turėtų kreiptis dėl sutarties sudarymo adresu Gudžionių g. 4, Jonava (II a. – Atliekų tvarkymo sistemos organizavimo skyrius).

„Sudarius sutartį jums bus išduotas specialiu ženklu „Žaliosios atliekos“ pažymėtas 0,35 m3 maišas. Vieno maišo su biologiškai skaidžiomis atliekomis sutvarkymo kaina 2 Eur (su PVM). Nušienauta žolė ir medžių lapai Jonavos mieste bus renkami kiekvieną antradienį nuo 12 valandos. Registruotis pirmadienį ir antradienį iki 10 val. telefonu (8 349) 64817 arba elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., pranešti savo adresą, pavardę, mokėtojo numerį, elektroninio pašto adresą“, - sako Jonavos miesto seniūnė E. Pinkevičienė.