Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Sportas

Jonavos virvės traukikai ruošiasi pasaulio čempionatui

Pirmadienis, 13 June 2016 03:00 Parašė 

Neseniai Ramybės skvere savo pasirodymus demonstravo virvės traukimo profesionalai ir mėgėjai, kurie suvažiavo į Jonavą dalyvauti 2016 m. Lietuvos virvės traukimo čempionato pirmajame etape. Antrojo etapo varžybas buvo planuojama surengti Vilniuje, tačiau dėl tam tikrų nesklandumų jos vyks Kuršėnuose (Šiaulių r.), o baigiamasis etapas – Klaipėdoje, miesto šventės metu.

Į šį čempionatą suvažiavo 250 sportininkų iš įvairiausių šalies kampelių, varžybose dalyvavo ir svečiai iš Latvijos. Sportininkai varžėsi penkiose kategorijose: 560 kg jaunimas (aštuonių atletų svoris negali viršyti numatyto svorio), 540 kg moterys, 680 kg vyrai, 720 kg vyrai ir 600 kg mix (4 vyrai ir 4 moterys).

Abiejose vyrų kategorijose nugalėjo Panevėžio „Ąžuolo“ komanda, moterų grupėje pirma vieta atiteko Kuršėnų „Kristalo“ aštuonetui, o jaunimo grupėje nepralenkiami buvo Južintų (Rokiškio r.) „Elniaragio“ sportininkai.

Jau trečius metus iš eilės įspūdingai 600 kg mix grupėje varžosi Jonavos SK „Gekono“ sportininkai (Domas Urnikis, Marius Astikas, Kristina Urnikienė, Indrė Januševičiūtė, Lina Leščauskytė, Linas Vaičius, Agnė Žadeikytė, Deividas Bakaneckas, Andrius Platakis). Po keturias moteris ir vyrus sudaranti komanda ir šio čempionato pirmajame etape neturėjo sau lygių, nepralaimėjo nė vieno traukimo ir tapo nugalėtoja. Jonaviečiai laimėjo net prieš latvius, kurie buvo favoritai visose kitose kategorijose.

Vyrų kategorijose Jonavos SK „Gekonas“ sudarė jungtinę komandą su Kuršėnų „Kristalu“ ir 720 kg kategorijoje iškovojo trečią vietą.

Prieš varžybas dalyvius sveikino ir sėkmės linkėjo rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis, o po varžybų prizininkus apdovanojo Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė ir jos pavaduotojas Laurynas Gailius.

Jonavos sporto klubui „Gekonas“ (vadovas D. Urnikis) šis čempionatas – puikus pasiruošimas pasaulio čempionatui, kuris rugsėjį vyks Švedijoje.

Gytis RAMANAUSKAS