Paskelbtas Rajono naujienos

Algirdo bataliono kariai padėjo avarijoje nukentėjusiai merginai

Pirmadienis, 12 July 2021 08:49 Parašė 

Kiekvienas karys privalo gebėti teikti pirmąją pagalbą iki atvykstant kvalifikuotai medikų brigadai. Šią pareigą, nutikus eismo įvykiams ar kitiems nelaimingiems atsitikimams, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono (Algirdo batalionas) kariai vykdo nebe pirmą kartą.

Liepos 8-ąją po tarnybos namo vykę Algirdo bataliono snaiperių būrio kariai tapo eismo įvykio, kuriame nukentėjo žmogus, liudininkais. Ruklos miestelyje nuo kelio nuvažiavo ir į medį rėžėsi merginos vairuojamas automobilis, kurio vairuotoja patyrė šoką ir buvo sužeista.

Kariai nepasimetė ir suskubo padėti. Būtent pirmosios akimirkos reaguojant į įvykį, vertinant aplinkybes ir teisingai suteikiant pirmąją pagalbą tokioje situacijoje yra svarbiausia. Tinkamas situacijos valdymas, greita reakcija, pagalbos teikimo įgūdžiai ir šaltas protas gali lemti žmogaus gyvybę arba tolimesnę sveikatos būklę. Itin svarbu žinoti kiekvienam, kad ne visos traumos (ypač stuburo traumos) matomos plika akimi ar jaučiamos esant ištiktam šoko.

Atsitiktinumas lėmė, kad tarp karių buvo kvalifikuotas paramedikas, kuris nedelsdamas profesionaliai ir tiksliai suvaldė situaciją. Greitosios medicininės pagalbos iškvietimas, nukentėjusiosios apžiūra ir būtinoji pagalba, vadovavimas kolegų komandai reguliuojant eismą ir valdant smalsuolių minią – darni profesionalaus kario, snaiperio, paramediko ir neabejingo žmogaus nelaimei savybių dermė – visa tai leido padėti į nelaimę patekusiai merginai.

Algirdo bataliono inf. ir nuotrauka.