Paskelbtas Aktualijos

Prasideda karinės pratybos

Penktadienis, 10 June 2016 03:00 Parašė 

Birželio 12–21 d. Lietuvos kariuomenė kartu su rotacinių pajėgų vienetais Elektrėnų, Jonavos, Kaišiadorių ir Kėdainių rajonuose vykdys tarptautines lauko taktines pratybas „Geležinis Vilkas 2016“.

Pratybose bus treniruojama ir vertinama budėjimui NATO ypač greito reagavimo pajėgose besiruošianti Danijos divizijos II brigados karių pagrindu suformuota bataliono dydžio kovinė grupė, tarp kurių yra ir Lietuvos karių kuopa, besiruošianti budėti NATO ypač greito reagavimo pajėgose.

Lauko taktinėse pratybose be Danijos treniruosis ir kariai iš JAV, Lietuvos, Liuksemburgo, Prancūzijos.

Oficiali pratybų atidarymo ceremonija vyks Rukloje birželio 12 d., o birželio 14 d. Rukloje – svečių diena. Svečiai laukiami nuo 16 iki 17 val.

Pratybų metu birželio 14–15 d. karinės technikos kolonos judės iš Jonavos link Kėdainių ir Elektrėnų. Imitaciniai šaudmenys, dūminiai ir sprogstamieji paketai nebus naudojami, judėjimas vyks keliais su ratine ir vikšrine karine technika. Papildomai bus įrengiami tiltai šalia esamų kelyje Jonava–Kėdainiai per Medukšnos ir Barupės upes.

Birželio 15–16 ir 18–19 d. kariniai veiksmai vyks Kaišiadorių rajone. Per pratybas bus naudojami imitaciniai šaudmenys, dūminiai ir sprogstamieji paketai, judėjimas vyks keliais su ratine ir vikšrine karine technika, papildomai bus įrengiami tiltai šalia esamų.

KAM inf.