Paskelbtas Miesto naujienos

Dar viena dovana miesto vaikams

Ketvirtadienis, 09 June 2016 14:00 Parašė 

Greitai visas vaikų tuntas, šiuo metu besivartantis, šokinėjantis ir klegantis naujojoje žaidimų aikštelėje (Chemikų g.), persikels į dar naujesnę ir erdvesnę Rimkų mikrorajone šalia dviračių tako (prie A. Kulviečio 22–32 namų) aikštelę.

Iškart po Joninių mažuosius pakviesianti pramogauti aikštelė bus kur kas didesnė (su apsaugos zonomis užims apie 500 kv. metrų) už – kaip imsime vadinti – senąją Chemikų g.

Kaip „Alio Jonavai“ sakė miesto seniūnas Povilas Beišys, aikštelės, kurią įrenginėja UAB „Economus“, sąmata – apie 70 tūkst. eurų. Šiuo metu jau viskas parengta įrenginiams montuoti, trinkelėmis iškloti takeliai, pasodinta per 20 medžių – skroblų ir raudonųjų bukų.

Patiems smalsiausiems skelbiame, ką rasite čia atėję pažaisti. Na, o tiems, kas dar nemoka skaityti, tiksiuosi, paskaitys vyresni broliai, sesės, draugai. Tad po Joninių atbėgę jau turėtumėte rasti tokias sūpynes: ratu besisukančią su pedalais; įvairiomis kryptimis svyruojančią; siūbuojančią ir tuo pačiu aplink savo ašį besisupančią. Paspyruokliuoti mažieji galės ant „arkliuko“, „kėdutės“ ar „karuselės“; būsimieji alpinistai karstysis ant laipiojimo įrenginių, o jei ten nebeliks vietos, galės išbandyti savo pusiausvyros įgūdžius.

Žodžiu, ruoškitės. Laukia tikras smagumėlis!

Monika KRISTINAITYTĖ