Paskelbtas Futbolas

Kovingose rungtynėse – lentelės kaimynų lygiosios

Ketvirtadienis, 09 June 2016 03:00 Parašė 

Kovingame ir atkakliame „SMSCredit.lt A lygos“ XIV ture Jonavos „Lietava“ lygiosiomis 2:2 sužaidė su turnyro lentelės kaimynu Kauno „Stumbru“ ir nutraukė trijų iš eilės pralaimėjimų seriją.

Abu klubai mačą pradėjo aktyviai, žaisdami gana atvirą futbolą. Visgi pirmieji pasižymėjo varžovai iš Kauno, kurių pastangas vainikavo greita ir tiksli kontrataka: 13 min., po „Stumbro“ saugo Klaudijaus Upsto tikslaus perdavimo baudos aikštelėje, pirmąjį įvartį pelnė italas Giorgio Russo.

Po šio įvarčio „Lietava“ perrėmė žaidimo kontrolę, sukūrė keletą palankių progų ir 28-ąją min. dešiniajame krašte puikiai sužaidė Valdemaras Borovskis, tiksliai perdavęs kamuolį Tomui Salamanavičiui, kuris be didelio vargo nuginklavo „Stumbro“ vartininką Aleksandrą Sikorskį. Tai jau trečiasis saugo įvartis „SMSCredit.lt A lygoje“. Išlyginęs rezultatą, Jonavos klubas nesustojo, toliau kontroliavo žaidimą ir besibaigiant pirmam kėliniui savo gerbėjus nudžiugino dar vienu įvarčiu: kontratakos metu Dominykas Galkevičius atliko gražų perdavimą Tadui Eliošiui, o šis 44 min. tiksliai pasiuntė kamuolį varžovų vartininkui tiesiai tarp kojų ir pelnė savo pirmąjį įvartį.

Antrame kėlinyje vaizdas nesikeitė: „Lietava“ toliau puolė varžovų vartus, o „Stumbras“ keičiamais žaidėjais bandė pagyvinti savo žaidimą priekyje, tačiau su visais jų mėginimais susitvarkydavo Giedrius Kvedaras. 69 minutę puikią progą pasižymėti vėl turėjo T. Salamanavičius, tačiau jo smūgį atrėmė „Stumbro“ vartininkas.

Netrukus po to, 71-ąją minutę, „Stumbro“ krašto saugas K. Upstas įveikė Aleksandro Šušnjaro gynybą ir smūgiu iš baudos aikštelės vidurio išlygino rezultatą. Per likusį laiką Jonavos klubas ir toliau atakavo, bandė persverti rezultatą, tačiau atkaklios rungtynės taip ir baigėsi kovingomis lygiosiomis.

Po varžybų FK „Lietava“ vyr. treneris Robertas Poškus akcentavo, kad šiose varžybose nebuvo patenkintas savo gynėjų darbu. „Prieš rungtynes daviau nurodymus ne lėkti ir pulti, o žaisti atsargiai ir drausmingai. Žaidimas buvo apylygis, bet dėl koncentracijos stokos leidome varžovams pelnyti įvartį rungtynių pradžioje, anksti turėjome eiti į priekį. Vis dėlto džiugina tai, kad išlyginome ir persvėrėme rezultatą. Kai rezultatas buvo 2:1, dar turėjome kelias šimtaprocentines progas vėl pasižymėti ir įmušti trečią įvartį, kuris, manau, būtų nulėmęs rungtynių baigtį. Visgi to nepadarėme ir vėliau, po gynėjų klaidos, jau sekė antras varžovų įvartis. Gynybos grandis silpnai sužaidė šias rungtynes, tačiau esu patenkintas atakuojančiais žaidėjais“, – teigė R. Poškus.

Pirmąjį rungtynių įvartį pelnęs Tomas Salamanavičius sakė, kad pergalei pritrūko ir sėkmės. „Sunku pasakyti, ar lygiosios yra dėsningas rezultatas. Iš tiesų jaučiamės lyg pralaimėję. Praleidome įvartį, bet sugebėjome atsitiesti ir persverti rezultatą. Atrodė, viskas bus gerai. Turėjome dar kelias puikias progas antrame kėlinyje, bet nepavyko jų išnaudoti. Manau, kad komanda atidavė visas jėgas, tačiau sėkmė šiandien mūsų nelydėjo“, – kalbėjo FK „Lietava“ saugas.

Nusivylimo neslėpė ir Tadas Eliošius: „Išties esame nusivylę, nes viską galėjome pakreipti kita linkme, o „Stumbras“ nenustebino, nes tikėjomės iš jų geresnio žaidimo. Mano nuomone, žaidėme šiek tiek geriau nei varžovai, reikėjo tik išnaudoti progas antrame kėlinyje.“

Po lygiųjų FK „Lietava“ su 13 taškų išlieka 6-oje turnyrinės lentelės vietoje. Kitose „SMSCredit.lt A lygos“ XIV turo rungtynėse būsima Jonavos klubo varžovė Marijampolės „Sūduva“ svečiuose net 4:0 sutriuškino Utenos „Utenį“.

FK „Lietava“ sudėtis šiose varžybose: Giedrius Kvedaras, Valdemaras Borovskis, Martynas Dūda, Julius Aleksandravičius, Aleksandras Šušnjaras, Savio Nsereko, Tomas Salamanavičius, Arnas Paškevičius (nuo 90 min. – Eisvinas Utyra), Dominykas Galkevičius, Tadas Eliošius, Marius Ganusauskas (nuo 87 min. – Laurynas Stonkus).

fklietava.lt informacija