Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Atidarytas rekonstruotas Jonavos miesto stadionas

Penktadienis, 11 June 2021 16:37 Parašė 

Ketvirtadienį Jonavoje atidarytas atnaujintas natūralios dangos centrinis miesto stadionas, kurio tribūnose telpa 2 tūkst. žiūrovų. Rekonstrukcijos metu stadione pastatytos visiškai naujos tribūnų patalpos, įrengti persirengimo kambariai sportininkams, treneriams, teisėjams, patalpos žurnalistams, VIP ložė.

Stadionas bus namų aikštė LFF I lygoje rungtyniaujančiam Jonavos futbolo klubui FK „Jonava“, čia taip pat galės būti rengiamos aukščiausio lygio tarptautinės varžybos.

Atidarymo vakarą stadione vyko Baltijos taurės turnyro rungtynės, kuriose Lietuvos moterų futbolo rinktinė rezultatu 5:0 įveikė viešnias iš Latvijos.

Jonavos miesto centrinio stadiono komplekse taip pat yra aukštos kokybės ir visų matmenų dirbtinės dangos futbolo aikštė, kurioje iki šiol buvo žaidžiamos varžybos, vyksta vaikų ir suaugusiųjų treniruotės.

Stadione įrengtos paplūdimio tinklinio aikštelės, bėgimo takai, lengvosios atletikos sektoriai. Pagrindinė aikštė apšviesta galingais šviestuvais.

„Nežinau, ar šiame stadione gims Lietuvos ir pasaulinio lygio futbolo žvaigždžių. Aš džiaugsiuosi vien tuo, kad čia sportuos ir žais ne tik mūsų pirmos lygos komanda, bet ir gausus būrys jonaviečių vaikų, jaunimo. Tikiuosi, kad ateityje dalis jų pasirinks profesionalių sportininkų kelią“, - atidarymo renginyje kalbėjo Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius.

Su įgyvendintu projektu rajono merą pasveikino Jonavoje išrinktas Seimo narys Eugenijus Sabutis, o stadioną rekonstravusios Marijampolės bendrovės „Statybos ritmas“ generalinis direktorius Gintaras Vilutis merui įteikė futbolo kamuolį su „Sūduvos“ futbolo klubo žaidėjų parašais: „Linkiu Jonavai daug pergalių, taurių ir medalių, o tada ir šis stadionas bus pilnas sirgalių“.

Jonavos meras ir renginio svečiai stadioną atidarė simboliniu pirmuoju smūgiu į vartus, po kurio į orą šovė fejerverkai. Netrukus aikštėje kamuolį jau gainiojo beveik šimtas jaunųjų Jonavos futbolininkų.

Jonavos centrinio miesto stadiono tribūnų naujos statybos ir stadiono kapitalinio remonto darbai pradėti vykdyti dar 2017 metais. Viešojo konkurso būdu atrinktam pirmam tiekėjui bankrutavus, darbus pabaigė naują konkursą laimėjusi UAB „Statybos ritmas“.

Stadiono tribūnas projektavo bendrovė „Panevėžio miestprojektas“.

Praėjusių metų spalį Vyriausybė skyrė papildomą 1 mln. eurų Jonavos miesto stadiono rekonstravimo darbams užbaigti. Papildomas finansavimas leido Jonavos rajono savivaldybei sutaupyti savo biudžeto lėšų, kurios šiais metais skirtos naujo miesto baseino statyboms.

Iš viso Jonavos miesto centrinio stadiono rekonstrukcija kainavo 5,6 mln. eurų. 4 mln. eurų skyrė Vyriausybė, 1,6 mln. eurų – Jonavos rajono savivaldybės biudžeto lėšos.