Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Klausia skaitytojai: Vasarą vaikai liko be aikštelės

Trečiadienis, 09 June 2021 11:41 Parašė 

Jonavos gyventoja Regina iš Panerių g. susirūpinusi dėl žadėtos vaikų žaidimo aikštelės Neries krantinėje. Anot skaitytojos, iki šiol buvę įrenginiai išardyti, o nauji nepastatyti.

„Į vaikų žaidimo aikštelę prie pėsčiųjų ir dviračių tako Panerių gatvėje susirinkdavo nemažai mažųjų su tėveliais. Tačiau maždaug prieš porą mėnesių visi senieji  įrenginiai buvo išardyti ir išgabenti, o šioje vietoje žadėta pastatyti naujus. Bet laikas bėga, o jokio judesio nematyti. Prasidėjus vasarai, kai tokie ilgi vakarai, mažieji piliečiai palikti be aikštelės. Jei tenka spręsti tokius „sudėtingus“ biurokratinius klausimus, gal nederėjo prieš kelius mėnesius išardyti tų senųjų įrenginių? Anuomet paskubėta, o dabar darbai vilkinami. Tad noriu paklausti, kada  bus (ir apskritai ar  bus) įrengta nauja žaidimo aikštelė mūsų vaikams toje pačioje vietoje?“ – klausia jonavietė.

Atsakyti į moters pateiktą klausimą paprašėme Jonavos miesto seniūnę Eglę Pinkevičienę.

„Žaidimų aikštelė Neries krantinėje tikrai bus. Naujos žaidimų aikštelės įrengimo paruošiamieji darbai prasidės po birželio 15-osios. Niekas tyčia darbų nevilkina, bet įrengimus reikia užsakyti, o jų pristatymo terminai siekia apie šešias savaites. Primenu, kad sutartis pasirašyta šių metų gegužės 19 d. Aikštelėje bus sumontuoti du daugiafunkciniai įrenginiai – vienas skiriamas mažesniems vaikučiams, o kitas – didesniems vaikams. Taip pat kitoje pėsčiųjų ir dviračių tako pusėje iškils dar penki vienetai sporto įrenginių. Kviečiu tėvelius kiek palaukti – tikiu, kad nauja aikštelė nudžiugins ir mažuosius, ir suaugusiuosius“, – situaciją komentuoja miesto seniūnė E. Pinkevičienė.

Parengė Irena BŪTĖNAITĖ