Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Aktualijos

Jonaviečiai draudžia būstą ir dviračio draudimą gauna nemokamai

Trečiadienis, 08 June 2016 13:50 Parašė 

Atėjus šiltajam sezonui, jonaviečiai vis dažniau renkasi aktyvų laisvalaikį – važinėja dviračiu Neries krantine, tvenkinius juosiančiomis dviračių trasomis ar pasiima juos kartu išvykdami į užmiestį. Pamėgtą transporto priemonę gyventojai siekia apsaugoti ir nuo gedimų, ir nuo ilgapirščių. Ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa Vienna Insurance Group“ duomenimis, dviračius mieste paliekantys ar juos į kelionę pasiimantys gyventojai domisi ir šių transporto priemonių, ir per atostogas paliekamų namų draudimo galimybėmis. Šiuo metu jie naudojasi proga drausti namus, o dviračio draudimą nuo vagystės už jų ribų gauti nemokamai.

Pasiūlymas ieškantiems draudimo

Draudimo ir dviračių priežiūros ekspertai pastebi, kad pastaruoju metu šių transporto priemonių savininkai vis daugiau dėmesio skiria ir jų apsaugai, ir priežiūrai. Gyventojai nori užkirsti kelią galimiems gedimams ir užtikrinti savo bei kitų eismo dalyvių saugumą, apsaugoti dvirates transporto priemones nuo ilgapirščių.

„Compensa Vienna Insurance Group“ Jonavos skyriaus vadovė Janina Stankevičienė teigia, kad bendrovė, pastebėjusi gyventojų poreikį vasaros sezono metu apdrausti ir namus, ir į išvykas dažnai pasiimamus dviračius, pasiūlė jiems naują galimybę. Dabar būstą apdraudę Jonavos gyventojai dviračio draudimą nuo vagystės už namų ribų gauna nemokamai.

„Informatikos ir ryšių departamento sukaupti duomenys rodo, kad visoje Lietuvoje per metus pavagiama beveik 1400 dviračių. Didžiausias vagysčių skaičius užfiksuojamas šiltuoju metų laiku – nuo gegužės iki rugsėjo. Suprasdami gyventojų rūpestį ir norą vasaros metu apsaugoti savo turtą, įskaitant ir dviračius, pasiūlėme jiems naują paslaugą ir jau sudarėme pirmąsias sutartis“, – sako J. Stankevičienė.

Kaip teisingai prižiūrėti dviratį

Prasidedant šiltajam sezonui, svarbiausia įsitikinti, kad dviratį saugu eksploatuoti. „Reikėtų patikrinti, ar tinkamai veikia stabdžiai, ar jie gerai priveržti. Svarbus ir pakankamas oro slėgis dviračio padangose, leidžiantis išvengti kameros prakirtimo ar ratlankių sulankstymo. Dviratis taip pat neturėtų skleisti jokių pašalinių garsų, todėl svarbu iš naujo sutepti grandinę“, – patarimais dalijasi dviračių serviso ir parduotuvės „Ponas dviratis“ mechanikas Valdemaras Drisveninas.

Pasak jo, viso dviračio apžiūrą reikėtų atlikti bent kartą per metus. Dviračių savininkai tai gali padaryti ir patys. Tam reikia patikrinti, kaip veikia dviračio stabdžiai, pavaros, įsitikinti, kad nekliba ratai bei vairas. Specialistas pataria reguliariai keisti stabdžių kaladėles ir grandinę. Taip pat – nepamiršti dviračio valyti ir kartą per mėnesį plauti jį vandeniu bei muilu, kadangi susikaupęs purvas itin kenkia judančioms dviračio detalėms.

„Svarbu užtikrinti ir tinkamą dviračio apsaugą. Siekiant išvengti dviračio vagystės, nereikėtų jo palikti ilgam laikui nepažįstamoje aplinkoje. Be to, svarbu pasirinkti gerą spyną, o jei yra galimybė, kelias: vieną dviračio ratui surakinti, kitą – dviračiui prie kokio nors objekto prirakinti. Vagišiai taip pat neatsispiria pagundai nugvelbti apšvietimo dalis, dviračių krepšius, todėl jų ant dviračio palikti nevertėtų“, – sako „Ponas dviratis“ mechanikas.

Į klientų poreikius orientuota „Compensa Vienna Insurance Group“ veiklą Baltijos šalyse kaip savarankiška draudimo bendrovė pradėjo 2016 m. sausio 1 d. Iki tol Lietuvoje veikė Lenkijos ne gyvybės draudimo bendrovės „Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group“ Lietuvos filialas, veiklą vykdęs nuo 2010 m.

2 21

 

 

 

„Compensa Vienna Insurance Group“

klientų aptarnavimo skyrius Jonavoje, Kosmonautų g. 1