Žaibiška Jonavos rajono policijos pareigūnų reakcija išgelbėjo iš gyvenimo pasitraukti ketinusią merginą

Penktadienis, 04 June 2021 15:10 Parašė 

Vakar Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, sulaukę nerimą keliančio pranešimo, išskubėjo į vieną Jonavos daugiabutį, kuriame rado jauną merginą, ketinusią nušokti iš 4-ojo namo aukšto. Žaibiškos pareigūnų reakcijos dėka, mergina buvo išgelbėta.

Birželio 3 d., ketvirtadienį, apie 11.00 val., atsiliepę į nepažįstamosios pagalbos prašymą, Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus vyresnieji tyrėjai A. Korolkovas ir J. Pašvenskienė išvyko į vieną Jonavos daugiabutį, kuriame pastebėjo ant palangės, tarp ketvirto ir penkto aukšto, sėdinčią jauną merginą (gim. 1999 m.).

Suprasdami, kad kiekvienas neatsargus žingsnis ar žodis, gali baigtis jauno žmogaus žūtimi, pareigūnai privalėjo greitai spręsti, kaip išgelbėti merginą ir numatyti savo veiksmų seką. J. Pašvenskienė iškvietė pastiprinimą bei kitas specialiąsias tarnybas – medikus ir Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus, tuo tarpu A. Korolkovas bandė užmegzti pokalbį su nušokti ketinusia mergina. Pokalbio su pareigūnu metu, merginai vos atsilošus, A. Korolkovas sureagavo žaibiškai ir, suėmęs ją už rankos, patraukė į savo glėbį. Į pagalbą atvykęs vyr. patrulis A. Stankevičius padėjo merginą saugiai įnešti į laiptinę.

Daugiau kaip 20 metų policijos pareigūnu dirbantis A. Korolkovas teigia, kad panašių situacijų per visą tarnybos laiką yra pasitaikę, tačiau toks atvejis – pirmas. Pareigūno teigimu, atsidūrus tokioje situacijoje, sunkiausia – nežinia, juk bet kurią sekundę situacija gali pakrypti netikėta linkme: „Bet koks tavo žingsnis gali lemti kito žmogaus gyvenimą – tai labai didelė atsakomybė“.

Išgelbėtą merginą pareigūnai perdavė į rūpestingas medikų rankas.

Kauno apskr. VPK informacija