Paskelbtas Renginiai

Renginių ciklas „Vasara su knyga“ jau atidarytas!

Penktadienis, 04 June 2021 10:20 Parašė 

Nuotaikinga ir gerų emocijų kupina vasara Knygų terasoje prasideda! Renginių ciklo „Vasara su knyga” atidarymas tarsi davė startą šiltiems vasariškiems orams, turiningo laisvalaikio veikloms ir vaikų klegesiui Knygų terasoje.

2021 m. renginių ciklo tema – „Pasaulis Knygų terasoje“. Renginio metu, Jonavos Viešosios bibliotekos direktorė Skirmutė Gajauskaitė kvietė renginio svečius keliauti mintimis, svajonėmis ir knygomis bei kartu su personažais iškėlė „Vasara su knyga“ vėliavą ir paskelbė, jog vasara Knygų terasoje prasideda.

Iš karto po atidarymo ceremonijos, mažieji žiūrovai  pasinėrė  į įspūdžių kupiną kelionę po literatūros, kūrybos, vaizduotės pasaulį ir dalyvavo nuotaikingame spektaklyje-žaidime „Aplink pasaulį 2“.  Kartu su „Labai teatras“ komanda, tapo šios kelionės dalyviais ir įgulos kapitonais ir kartu išnaršė visą pasaulį - nuo šaltosios Suomijos iki temperamentingosios Ispanijos, nuo Tolimųjų rytų - Japonijos, iki Laukinių vakarų - Amerikos. Kelionę ši jungtinė „Labai teatro“ ir žiūrovų įgula baigė Lietuvoje, kur visada gera sugrįžti.

Visus vasaros trečiadienius Knygų terasoje smalsieji lankytojai susitiks su įvairiais rašytojais ir knygų iliustratoriais iš programos „Vaikų žemė“: Inga Dagile, Kotryna Zyle, Tomu Dirgėla, Virgiu Šidlausku, Aušra Kiudulaite, Agne Nananai, Benu Bėrantu, Vilija Kvieskaite, Dovile Zavedskaite ir kitais. Vasarai persiritus į antrą pusę, miesto gimtadienį pasitiksime su „Knygų vaikų“ – nuostabių koncertuojančių rašytojų grupės – koncertu! Artėjant atostogų pabaigai, vasarą išlydėsime su pasaulio pučiamaisiais instrumentais bei visiems gerai žinomo Sauliaus Petreikio atliekama muzika.

​Keliavimo būdų yra įvairiausių: traukiniais, lėktuvais, laivais, pėstute ar autobusais! O mes kviečiame keliauti mintimis su knygų kūrėjais pro jų eilutėmis ir paveikslėliais nudailintus paslaptingus pažinimo vartus į nuostabų fantazijos ir kūrybos pasaulį! Norintys dalyvauti PRIVALO pasipuošti šypsena ir iš anksto užsiregistruoti el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 Renginiai – yra projekto „Pasaulis Knygų terasoje“ dalis.

Projektą finansuoja:

Lietuvos kultūros taryba

Jonavos rajono savivaldybė