Spausdinti šį puslapį

Policija informuoja

Trečiadienis, 08 June 2016 03:00 Parašė 

Gyvenimo draugui – buteliu per galvą

Vėlyvą birželio 5-osios vakarą bute Panerių g. vyko išgertuvės. Gal svaigalų pritrūko, o gal kaip tik jų būta per daug, nes netikėtai 1961 m. gimusi moteris trenkė savo sugyventiniui (gim. 1945 m.) buteliu per galvą. Vyras dėl sužalojimo pristatytas į ligoninės priėmimo skyrių, o agresyviai nusiteikusi moteris, kuriai nustatytas 2,1 prom. girtumas, sulaikyta 48 valandoms.

Pagrobė pinigus ir automobilį

Gegužės 5-osios vakarą, apie 19 val. 30 min., į Kisieliškių k. (Dumsių sen.) gyvenančios moters (gim. 1954 m.) namus atėjo trys vaikinai. Vienas iš jų ant galvos buvo užsidėjęs kaukę, o kitas rankose laikė daiktą, panašų į peilį ar atsuktuvą. Jie pradėjo šaukti, grasinti ir pareikalavo atiduoti pinigus. Moteris atidavė rankinėje turėtus 550 eurų. To plėšikams pasirodė per maža – pareikalavo automobilio raktelių, moteris atidavė ir juos. Gavę, ko norėjo, plėšikai išbėgo į kiemą, sėdo į „Audi 80“ ir nurūko nežinoma kryptimi. Prarastą automobilį moteris įvertino 1500 eurų.

Apšvarinti sodininkų sandėliukai

Birželio 5-osios rytą Bulotų k. (Dumsių sen.) esančioje sodų bendrijoje „Ežerėlis“ apvogtas nerakinamas sandėliukas. Apie vagystę policijai pranešė sandėliuko savininkė (gim. 1974 m.). Iš sandėliuko pavogti du „Fiskars“ kirviai, tos pačios firmos kastuvas, dvi laistymo žarnos su panardinamu vandens siurbliu, 5 l talpykla su benzinu, keli maišai raudono mulčio.

Tą pačią dieną apšvarintas ir dar vienos sodininkės (gim. 1979 m.) sandėliukas toje pačioje sodininkų bendrijoje. Iš sandėliuko pavogti du „Fiskars“ kastuvai ir „Fiskars“ kauptukas.

Nei dviračio, nei pirkėjo

Į pareigūnus kreipėsi 1966 m. gimęs jonavietis. Vyras pranešė, kad birželio 4-osios pavakarę Plento g., prie „Pavėsio“ baro, esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje susitiko su tariamu dviračio pirkėju. Šiam leido apsukti kelis ratus ir tokiu būdu išbandyti prekę. Suka ratus iki šiol – gaudyk dabar vėją laukuose...

Grasino pareigūnui

Birželio 5-ąją, apie 23 val. 20 min., vienoje Ruklos miestelio daugiabučio namo laiptinėje dėl policijos pareigūnų įžeidimo sulaikomas neblaivus jaunuolis (gim. 1992 m.) užsimojo buteliu ir taikėsi juo smogti į galvą Jonavos r. PK vyriausiajam patruliui. Teko panaudoti elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Vyras sulaikytas ir pristatytas į Jonavos r. PK, čia jam nustatytas 2,16 prom. girtumas. Smarkuolis sulaikytas 48 valandoms.

Laimei, baisūs įtarimai nepasitvirtino

Vėlyvą sekmadienio vakarą, apie 21 val. 30 min., bendruoju pagalbos telefonu paskambinę neabejingi jonaviečiai pranešė Panerių g., netoli Neries upės, pastebėję paliktus vaikiškus drabužius. Skambinusieji baiminosi, kad vaikas galėjo nuskęsti – prieš kurį laiką matė netoli upės vaikštinėjančius vaikus, o dabar štai ant kranto palikti drabužiai.
Į nurodytą atvyko ugniagesiai gelbėtojai, medikai, policija. Policijos pareigūnai vaikus rado namuose. Šie negalėjo paaiškinti, kodėl paliko drabužius prie upės...