Paskelbtas Sportas

Medalių gausa Jurbarke

Antradienis, 07 June 2016 03:00 Parašė 

Jurbarko kūno kultūros ir sporto centras drauge su Šakių sporto klubu „Audra“ Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos sporto salėje surengė atvirą tarptautinį dziudo čempionatą. Jame kovojo įvairaus amžiaus sportininkai – nuo 9 m. ir jaunesnių iki 17 m. Čempionate varžėsi (apie 200 dalyvių) ne tik dziudistai iš įvairiausių šalies kampelių, bet ir svečiai iš Rusijos, Lenkijos, Latvijos.

Svarių rezultatų šiose varžybose pasiekė ir Jonavos kūno kultūros ir sporto centro auklėtiniai. Trenerio Algimanto Bankausko vadovaujami jaunieji dziudistai į namus parsivežė nemažai medalių, o du būsimieji sportininkai pasidabino pirmų vietų medaliais.

Svorio kategorijoje iki 27 kg tris varžovus pranoko ir nugalėtoju tapo Mantas Justinavičius, o iki 55 kg svorio kategorijoje kovojęs Arnas Kačegavičius turėjo keturis varžovus, tarp kurių buvo ir jonavietis Domas Čičinskas. A. Kačegavičius juos visus įveikė ir užlipo ant pirmos vietos pakylos laiptelio. Šioje grupėje D. Čičinskas buvo trečias.

Trečias vietas tarp jonaviečių dar iškovojo Eividas ir Mantas Ruckiai, Benas Linauskas, Airidas Ščiuka, Haroldas Šemiota ir Rugilė Skripnikaitė. Nedaug iki šios prizinės vietos trūko Jonui Berui, kurį treneris gyrė už kovingumą. Vienu tašku nusileidęs varžovui kovoje dėl trečios vietos šis jaunuolis buvo penktas.

Vėl stabiliai kovojo broliai Alanas ir Orestas Pelivanovai, abu iškovojo antras vietas. Sidabras atiteko ir Nedui Nagreckiui.

Gytis Ramanauskas