Paskelbtas Laisvalaikis

Pluša pagal rekomendacijas

Penktadienis, 14 May 2021 16:24 Parašė 

Jonavos neįgaliųjų draugijos nariai, pasinaudoję leidžiamais karantino sušvelninimais, kai kurias savo veiklas tęsia kontaktiniu būdu.

Prieš keletą dienų rinkosi amatų, kompiuterinio raštingumo būrelių nariai. Raštingumo siekiantys mokėsi siųsti elektroninius laiškus, amatininkės gamino dovanų maišelius, kurie netrukus buvo įteikti „Lietavos“ ansamblio narėms.

Tas pats ansamblis savo pirmą atvirą repeticiją patikėjo gėlėmis kvepiančiam Joninių slėniui. Susirinko visos devynios moterys ir vienas vyras – nepailstantis sporto ir meninės saviveiklos entuziastas Edmundas Narvydas. Vinguriuojant akordeono muzikai, kuri, rodos, konkuravo su tvenkinio krūmokšniuose jau įsikuriančių  lakštingalų trėlėmis, visi pakartojo senojo repertuaro dainas, keletą naujų, kurių mokėsi namuose. Čia pat nuskambėjo draugijos pirmininkės Valerijos Lopetienės sveikinimo žodžiai, skirti jubiliatėms – Nijolei Antanavičienei, Vidai Sinkevičienei, Audrai Sirtautienei ir Stasei Repečkienei. Moterims įteiktos ir kuklios dovanėlės, gėlių puokštės, o kolektyvo vadovė Laima nepašykštėjo iš savo ūkio atsivežtų mėtų vazonėlių. Tarsi atsidėkodamos, kiekviena jubiliatė solo padainavo kokią nors mėgstamą melodiją iš savo gyvenimo repertuaro.

Jei ateityje vyraus šilti orai, dainininkai, laikydamiesi rekomendacijų, sutarė kurį laiką repetuoti lauke, ruoštis respublikinėms neįgaliųjų šventėms.

Marius Glinskas