Paskelbtas Futbolas

2024-aisiais Lietuvoje vyks Europos merginų U-19 čempionatas

Pirmadienis, 10 May 2021 08:00 Parašė 

Lietuvos futbolo bendruomenės artimiausiais metais laukia dar vienas tarptautinis renginys – 2024-aisiais būtent mūsų šalyje bus surengtas Europos merginų iki 19 metų čempionatas.

Pirmadienį Šveicarijoje buvo surengtas UEFA vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu buvo priimti sprendimai dėl artimiausių metų jaunimo turnyrų organizavimo.

Čia įvertinimo sulaukė ir Lietuva – būtent mūsų valstybėje 2024-aisiais bus surengtas Europos merginų U-19 čempionatas.

„Tai yra labai didelis įvertinimas ir garbė visai futbolo bendruomenei. Tai parodo, kad dirbame teisinga linkme ir galime Lietuvoje priimti aukšto lygio futbolą. Tikimės, kad tai bus geras postūmis futbolo infrastruktūros gerinimui ir pasiruošimui čempionatui.

Noriu labai padėkoti komandai, kuri daug dirbo pateikiant paraišką ir dabar visi matome jų sėkmingo darbo rezultatą“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tai nebus pirmas didelis tarptautinio futbolo renginys, kurio organizavimas yra patikėtas Lietuvai. 2013 m. Lietuvai pirmąkart patikėta surengti Europos vaikinų U-19 futbolo čempionatą, kuris sulaukė didžiulio susidomėjimo šalyje ir padėjo pritraukti daugiau jaunimo į futbolą.

UEFA taip pat patikėjo Lietuvai teisę surengti 2018 m. Europos merginų U-17 čempionatą, kuris paskatino merginų futbolo raidą Lietuvoje.

O šių metų rudenį Lietuvos laukia bene masiškiausias sporto renginys šalies istorijoje – FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas.

„Esame labai dėkingi UEFA už išreikštą didelį pasitikėjimą. Jie aktyviai stebi mūsų darbą ir tokio svarbaus renginio paskyrimas yra labai didelis nuveiktų darbų įvertinimas.

Prieš naują kadenciją kalbėjau apie tai, kaip svarbu Lietuvai pritraukti aukšto lygio futbolo renginius ir būti matomiems, o dabar galime stebėti, kaip šios kalbos virsta darbais“, – teigė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Šiuo metu planuojama, jog turnyras vyks Kaune, Alytuje, Marijampolėje bei pirmą kartą tokį renginį priimsiančioje Jonavoje.