Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Rajono vadovai pasveikino Prezidento medaliu apdovanotą jonavietę

Penktadienis, 07 May 2021 07:44 Parašė 

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda Motinos dienos proga ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu apdovanojo jonavietę Vitaliją Jankauskienę, išauginusią ir gerai išauklėjusią penkis savo sūnus.

Ketvirtadienį jonavietę aplankė ir pasveikino Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius, mero pavaduotoja Birutė Gailienė, socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Ūselienė.

„Didžiuojamės, kad Jonavoje turime tokių šeimų, kaip Jūsų. Esate pavyzdys visai mūsų bendruomenei“, - sakė rajono meras.

V. Jankauskienė užaugo inteligentų (keturių vaikų) šeimoje. 1949 m. jos tėvų šeima buvo išvežta į Sibirą, Pavlovskio kaimą Irkutsko srityje.

Grįžusi į Lietuvą moteris baigė studijas Vilniaus pedagoginiame institute fizikos ir matematikos fakultete, ištekėjo ir persikėlė gyventi į Jonavą, kur virš 40 metų dirbo matematikos mokytoja Jonavos trečioje vidurinėje (vėliau – „Lietavos“ pagrindinėje) mokykloje.

V. Jankauskienė yra išleidusi keletą knygelių, kurias pati iliustravo. Knygoje „Likimo vingiai“ (2020 m.) aprašyti jos šeimai brangių žmonių gyvenimai ir likimai.

Šiuo metu Vitalija su vyru Jonu yra pensininkai. Dažnai pavasarį, vasarą ir rudenį laiką leidžia darže ir sode. Džiaugiasi gražiai augančiais vaikaičiais.

Prezidentas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu šiemet apdovanojo iš viso 44 motinas ir globėjas. Mamas iš visų Lietuvos regionų šalies vadovas kasmet apdovanoja už jų nuopelnus motinystei ir globai, už atsakingumą, pasiaukojimą, įkvepiantį pavyzdį savo bendruomenei ir visai visuomenei.

Jonavos savivaldybės inf.