Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Projektuotojai: Lietavos gatvė nebus siaurinama

Trečiadienis, 05 May 2021 20:34 Parašė 

Lietavos gatvės rekonstrukcijos projektą rengiantys specialistai viešo susirinkimo metu atsakė į gyventojų klausimus ir įvertino pateiktus pasiūlymus. Projektuotojai pateikia apibendrintą atsakymų ataskaitą bei patikina, kad gatvė po rekonstrukcijos nebus susiaurinta.

Bendrovės „Urban Line“ projektuotojų teigimu, įvertinus esamą situaciją bei eismo intensyvumą, buvo priimtas sprendimas Lietavos gatvėje eismo juostų nedidinti – palikti esamas dvi eismo juostas.

Abiejose gatvės pusėse formuojamos automobilių stovėjimo juostos, o bendras gatvės plotis nesikeičia. Tai matosi projektuotojų pateiktame gatvės pjūvio paveikslėlyje.

Atsakydami į gyventojų klausimus dėl parkavimo vietų, projektuotojai užsiminė apie numatomą kiemų praplėtimą: „Ties Lietavos g. 47 ir 49 namais važiuojamojoje dalyje parkavimas projektu nėra numatomas, tačiau kaip kompensavimo priemonė atskiru projektu, kuris bus vykdomas lygiagrečiai Lietavos g. projektui, bus numatomas kiemų praplėtimas juose įrengiant papildomas parkavimo vietas”.

Projektuotojai taip pat atsižvelgė į gyventojų pastabas dėl autobusų stotelės – išsiaiškino, kad autobusų sustojimo aikštelei poreikio nėra, todėl ši stotelė bus panaikinta.

Atsakydami dėl planuojamų šalinti medžių specialistai paaiškino, kad didelė dalis jų yra invaziniai, menkaverčiai želdiniai, o šalinami medžiai bus atsodinami sodinukais.

Visus projektuotojų atsakymus galite rasti ČIA.

Lietavos gatvės rekonstravimo projekto projektiniai pasiūlymai skelbiami ČIA.

Jonavos savivaldybės inf.