Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai turi teisę išreikšti savo valią dėl Lietavos gatvės rekonstrukcijos

Antradienis, 04 May 2021 16:21 Parašė 

Jonavos valdžia jau kurį laiką yra užsimojusi susiaurinti Jonavos miesto gatves, motyvuodama saugumo užtikrinimu jose. Tokios rekonstrukcijos jau įgyvendintos Vasario 16-osios gatvėje kylant į Rimkus, Prezidento gatvėje, taip pat buvo projektuota Vasario 16-sios g. nuo jos pradžios iki sankryžos su Sodų g. O šiuo metu užsimojo rekonstruoti Lietavos gatvę, ją siaurinant.

Visos minėtos gatvės nėra šalutinės, ar mažai reikšmingos miesto infrastruktūrai, todėl jos turi būti didelio pralaidumo. Nėra aišku, kokia intencija miesto valdžia užsispyrusiai bando sumažinti pralaidumą pagrindinėse miesto gatvėse.

Miestiečiams jau antrą kartą buvo pateiktas Lietavos gatvės rekonstrukcijos projektas, įrengiant ją tik dviejų eismo juostų, kai šios kategorijos gatvė pagal teisės aktus galėtų būti iki šešių juostų. Savaime suprantama, kad daugelis jonaviečių su tokia rekonstrukcija nesutinka iš esmės.

Išnagrinėjus pateiktą projektą, padiskutavus su jo rengėjais ir atsižvelgiant į gyventojų nuomonę, opozicijos tarybos nariai pateikė merui reikalavimą, kuriuo prašo sustabdyti Lietavos g. projektavimo darbus ir inicijuoti gyventojų apklausą šiuo klausimu. Pagal LR Vietos savivaldos įstatymą, meras, gavęs tokį reikalavimą, apklausą privalo paskelbti per 10 dienų. Tikėkimės, kad meras laikysis įstatymo ir apklausa bus paskelbta.

Kviečiu visus jonaviečius pasinaudoti šia teise ir išreikšti savo poziciją būsimoje apklausoje.

Gintas Jasiulionis