Paskelbtas Miesto naujienos

Nustatyti pirmieji COVID-19 atvejai pradinukų klasėse

Pirmadienis, 03 May 2021 15:54 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės ugdymo įstaigose pradėjus profilaktinius pradinukų tyrimus kaupinių metodu, nustatyti pirmieji COVID-19 ligos atvejai. Teigiami testo rezultatai penktadienį gauti dviejose vienos rajono įstaigos klasėse.

Visi kaupinį sudarę mokiniai turės atlikti profilaktinį PGR tyrimą iš nosiaryklės, siekiant išsiaiškinti, ar neserga.

Abi klasės izoliuosis 14 dienų ir mokysis nuotoliniu būdu.

Susirgusių koronavirusu mokinių šeimoms taip pat taikoma 10–14 dienų izoliacija. Izoliacija mokinio tėvams gali būti netaikoma, jeigu tėvai yra persirgę koronavirusu ir nuo jų susirgimo dienos nėra praėję 180 dienų.

„Laiku nustatytas ligos atvejis pradinukų klasėse padėjo išvengti didesnio ligos protrūkio visoje mokykloje. Tai rodo, kad testavimas norint mokytis kontaktiniu yra būtinas ir neišvengiamas“, - sako rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Atliekant profilaktinį tyrimą kaupinių metodu, ėminiai grupuojami iki 6 ėminių toje pačioje virusologinėje terpėje, o taikant šį tyrimo metodą specialus tamponėlis įkišamas į nosies landą ne giliau kaip 1,5–2 cm.

Kaupinius įstaigose surenka visuomenės sveikatos biuro specialistai. Testai atliekami kartą per savaitę. Pirmadienį Jonavos rajone testai bus atliekami Ruklos J. Stanislausko mokykloje, J. Samulevičiaus progimnazijoje ir Bukonių mokykloje.

Jonavos savivaldybės inf.