Už automobilyje rastas cigaretes – tūkstantinė bauda

Pirmadienis, 03 May 2021 11:11 Parašė 

Praėjusią savaitę, balandžio 28 d., Jonavos r., Ruklos mstl., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai, patikrinimui sustabdę transporto priemonę, jos viduje rado ir paėmė neteisėtai laikytus 2000 pakelių cigarečių (1500 Minsk Superslims ir 500 NZ pakelių), kurių prekinis žymėjimas neatitiko Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų. Automobilio vairuotojui (gim. 1974 m.) už padarytą nusižengimą gresia administracinė atsakomybė.

Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 str. 7 d., už akcizais apmokestinamų prekių įsigijimą (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją), laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką, prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis be banderolių ar kitų specialių ženklų arba su seno pavyzdžio banderolėmis, kai neteisėtai įsigytų, laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt, bet neviršija vieno šimto penkiasdešimt bazinių bausmių ir nuobaudų dydžių, numatyta bauda nuo penkių tūkstančių dviejų šimtų iki šešių tūkstančių eurų.

Pareigūnai primena, kad policija nuolat ir aktyviai tikrina gautą informaciją, stebi potencialius nelegalios prekybos taškus.

Kauno apskr. VPK inf.