Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Krepšinis

Paaiškėjo preliminarus 3x3 rinktinės ketvertukas olimpinei atrankai

Pirmadienis, 03 May 2021 09:04 Parašė 

Lietuvos 3x3 krepšinio rinktinė gegužės pabaigoje Grace (Austrija) vyksiančiai olimpinei atrankai užregistravo preliminarų keturių žaidėjų sąrašą. Tai – Aurelijus Pukelis, Darius Tarvydas, Paulius Semaška ir Modestas Kumpys. A. Pukelis yra šiuo metu aukščiausią FIBA 3x3 reitingą tarp lietuvių turintis žaidėjas, Jonavos “CBet” koamndos žaidėjas D.Tarvydas pernai buvo išrinktas geriausiu šalies trijulių krepšininku. 3x3 aikštelėse P.Semaška pastaraisiais metais yra vienas geriausių Lietuvos gynėjų, o po NKL sezono prie kandidatų prisijungęs M.Kumpys vietą ketvertuke užsitarnavo geru pasirodymu tarptautiniuose turnyruose bei sunkiu darbu rinktinės stovykloje.

 Visgi tokia sudėtis registruojama dėl FIBA nustatytos tvarkos ir matematinių priežasčių. Tokiu būdu išlaikoma plačiausia įmanoma kandidatų bazė. Ši sudėtis neatspindi ir prioriteto tvarkos, nes norint registruoti į Lietuvos geriausiųjų reitingo dešimtuką nepatenkančius žaidėjus, tai reikia daryti dabar. Galutinė sudėtis paaiškės tik gegužės 18 dieną, o krepšininkai dar bene mėnesį stovyklaus ir tęs pasiruošimą. Per šį laikotarpį išaiškės, ar rinktinei galės atstovauti LKL krepšininkai.

Nuo balandžio 14-osios sportuojančioje rinktinėje šiuo metu nėra Utenos „Juventus“ žaidėjų – Igno Vaitkaus, Žygimanto Skučo, Vytauto Šulskio, Aurimo Urbono ir Gintauto Matulio. A. Urbonas taip visiškai neseniai su Jonavos komanda tapo NKL čempionu. Jie koncentruojasi į LKL batalijas ir ruošiasi šių pirmenybių atkrintamosioms. Nuo to, kaip jose seksis uteniškiams, priklausys, ar šio klubo žaidėjai galės vykti į Austriją.