Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Jauki ir nuoširdi mokyklos bendruomenės šventė

Penktadienis, 03 June 2016 03:00 Parašė 

Mokykloje laikas skaičiuojamas mokslo metais. Kiekvieną gegužę Justino Vareikio progimnazijoje įvertiname metų ugdymosi pasiekimus ir džiaugiamės rezultatais.

Šiais metais tradicinė šventė „Mokyklos garbė 2016“ – ypatinga: 1981 m. buvo pastatyta mūsų mokykla, šiemet jai – 35-eri. Tad visus darbus, pasiekimus ir laimėjimus skiriame savo progimnazijai.

Gegužės 25-osios vakarą į mokyklos aktų salę rinkosi šventiškai pasipuošę ir iškilmingai nusiteikę mokiniai, tėveliai ir mokytojai. Šventės pradžia šiemet taip pat kitokia: giedojome ne tik mokyklos himną, bet ir pirmą kartą mokyklos istorijoje buvo iškilmingai įnešta Justino Vareikio progimnazijos vėliava. Renginį pradėjo mokyklos direktorė Olga Mediekšė, kuri nuoširdžiai džiaugėsi, kad net 71 mokinys mokslo metus baigė aukštesniuoju mokymosi lygiu. Direktorė šiltai pasveikino kiekvieną mokinį, linkėjo, kad ir baigdami progimnaziją jie galėtų džiaugtis puikiais mokymosi rezultatais.

Pasveikinti mokyklos bendruomenės atvyko rajono mero pavaduotojas Eugenijus Sabutis ir Seimo nario Rimanto Sinkevičiau padėjėja Laima Slovikienė. Vicemeras padėkojo mokytojams už jų prasmingą darbą, pasidžiaugė puikiais mokyklos pasiekimais ir sakė tvirtai nusprendė savo sūnų nuo rugsėjo 1-osios leisti mokytis į Justino Vareikio progimnazijos 5-ąją klasę.

Seimo nario ir susisiekimo ministro R. Sinkevičiaus padėjėja L. Slovikienė kalbėdama prisiminė panašią šventę, kuri neseniai vyko Senamiesčio gimnazijoje: daug gimnazistų, kurie ne tik mokosi puikiai, dalyvauja olimpiadose, įvairiuose konkursuose, yra baigę būtent Justino Vareikio progimnaziją. Mokyklos bendruomenei ji perdavė ministro sveikinimą, dovaną ir palinkėjimą, kad po vasaros atostogų vaikai norėtų ir skubėtų į mokyklą tarsi į savo namus.

Šventėje ne tik džiaugėmės savo pirmūnais, bet ir gėrėjomės koncertu, kurį parengė mokiniai, mokytojai ir tėveliai. Nustebino ir sužavėjo Gudžiūnų šeimos kvartetas ,,Broliai“ (vadovė R. Kinčinienė), sportinių šokių ,,Bonus“ šokėjai (šoko trijų brolių Lisonkų poros). Išskirtiniu dainavimu šventę papuošė ansamblis ,,Intermezzo“ (vadovė R. Kinčinienė). Gėrėjomės mokyklos choreografijos grupės ,,Laumių“ šokiu (vadovė J. Antanavičiūtė) ir mokyklos ansamblio dainomis (vadovė Ž. Talalienė).

Bendruomenę sveikino Savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto vyriausioji specialistė ir mūsų mokyklos kuratorė Jovita Narkauskienė. Šventę vainikavo bendruomenės daina. Ypatingo žavesio renginiui suteikė puikūs vedėjai: direktorės pavaduotoja ugdymui Ina Jakovlevienė, 7a klasės mokinė Goda Butaitė ir 8b klasės mokinys Deividas Brazauskas.

Mokykla neturi būti pasirengimas gyvenimui – mokykla yra gyvenimas: žinių, kūrybos ir idėjų šaltinis. Tegul laikas, praleistas mūsų mokykloje, būna visiems prasmingas, smagus, saugus, suteikiantis galimybę tobulėti. Mūsų mokyklai dar tik 35-eri. Norime, kad ji gražėtų, džiugintų dabartines ir būsimas kartas.

Mokytojos Daivutė KLONIŪNIENĖ ir Loreta KAZLAUSKIENĖ