Paskelbtas Miesto naujienos

Profesinės šventės proga pasveikinti Jonavos medikai

Antradienis, 27 April 2021 15:57 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės vadovai antradienį pasveikino rajono medikus, slaugytojus, kitus sveikatos specialistus su Medicinos darbuotojų diena. Jonavos ligoninės kieme vykusiame renginyje sveikatos įstaigų vadovai ir darbuotojai apdovanoti padėkomis ir suvenyrais su miesto simbolika.

Profesinės šventės metu atskirai paminėtas ir Jonavos ligoninės 50-ties metų jubiliejus – šia proga rajono meras Mindaugas Sinkevičius ir laikinasis ligoninės vadovas Vidas Kačiušis įstaigos kieme pasodino magnoliją.

„Visus metus gyvenome iššūkių kupiname ir nenuspėjamame laikotarpyje, paženklintame skaudžių pandemijos randų. Vis dar esame kovos lauke, kuriame kasdien verda mūšis dėl žmonių sveikatos ir gyvybės. Šiame mūšyje Jūs – nepamainomi ir atsidavę kovotojai, stovintys pirmose kovos linijose, kur, vedami pašaukimo, atiduodate savo įgytas žinias, jėgas, o kartais net ir savo pačių gyvybes vardan kito – Žmogaus – išlikimo.

Medikų dienos proga iš visos širdies dėkoju ir reiškiu nuoširdžią pagarbą Jūsų profesijos pasirinkimui, Jūsų nuolankiam pašaukimui ir atsidavimui Žmogui, visos Jonavos krašto bendruomenės vardu. Jūs – mūsų herojai!“, - medicinos darbuotojus sveikino M. Sinkevičius.

Rajono meras, jo pavaduotoja Birutė Gailienė ir savivaldybės gydytoja Renata Merfeldienė mero padėkomis apdovanojo Jonavos ligoninės, Jonavos pirminės sveikatos priežiūros centro, Jonavos greitosios pagalbos centro, Jonavos visuomenės sveikatos biuro vadovus, o taip pat – prie pandemijos stabdymo ypač svariai prisidedančias privačias sveikatos įstaigas: „Achemos polikliniką“ ir Juodmenos šeimos kliniką.

Rajono sveikatos įstaigų darbuotojams Jonavoje išrinkto Seimo nario Eugenijaus Sabučio sveikinimus perdavė jo padėjėja Audronė Bagdonavičienė.

VšĮ „Jonavos ligoninė“ 50-mečio proga atskirų mero padėkų už ilgametį ir nepriekaištingą darbą sulaukė visas būrys įstaigos darbuotojų: per 40 metų įstaigoje dirbančios slaugytojos Regina Počiupienė ir Augutė Ragelskienė; vidaus ir infekcinių ligų gydytoja Dalia Vilkaitienė – už COVID-19 paslaugų teikimo organizavimą, darbą COVID-19 skyriuje; akušerijos ginekologijos sk. vyr. akušerė Dalia Vaičiūnienė – už gimdymo paslaugų teikimą ir plėtrą; fizinės medicinos ir reabilitacijos ir COVID-19 skyrių vyr. slaugytoja Laima Medekšienė – už sėkmingą darbą dviejuose skyriuose; Antanina Ceinorienė – už ilgametį ir nepriekaištingą darbą vaikų skyriuje.

VšĮ „Jonavos ligoninė“ šiandien yra viena didžiausių rajono įstaigų, joje dirba apie 400 darbuotojų, kurių didžiąją dalį sudaro aukštos kvalifikacijos medicinos personalas, turintis ilgalaikę darbo patirtį.

Ligoninės stacionare kasmet gydosi apie 5 tūkst. pacientų, atliekama virš 2 tūkst. įvairių operacijų. Konsultacinėje poliklinikoje konsultuojama apie 80 tūkst. pacientų per metus.

„Ypatingi šios dienos sveikinimai turėtų skrieti į mūsų covidinį skyrių, kuris jau yra tapęs regioniniu, jame gydomi pacientai iš Kauno, Kaišiadorių, Raseinių ir kitų vietovių. Kiekvieną mėnesį šiame skyriuje pasveiksta iki 40-ties pacientų. Mes šiuo skyriumi labai didžiuojamės – jis yra mūsų sėkmės istorija“, - sakė laikinasis ligoninės vadovas V. Kačiušis.

Kaip ir praėjusias metais, ligoninės kieme vykusį renginį dalis medikų stebėjo pro ligoninės langus, iš savo darbo vietų.

Jonavos rajono medicinos darbuotojams skirtą muzikinę programą atliko operos solistas Liudas Mikalauskas.

Jonavos savivaldybės inf.