Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava pasidalijo migrantų integracijos patirtimi

Pirmadienis, 19 April 2021 15:31 Parašė 

Jonavos rajono savivaldybės meras Mindaugas Sinkevičius ir Jonavos rajono socialinių paslaugų centro direktorė Valentina Demidenko tarptautinio renginio metu pasidalino gerąja Jonavos rajono patirtimi migrantų integracijos srityje.

Jonavos atstovai dalyvavo Kauno regiono plėtros agentūros (KRDA) organizuotame Europos tinklų renginyje „Dalyvaujamasis valdymas ir pilietinės visuomenės įtraukimas, formuojant tarpkultūrinę politiką“. Trijų dienų renginys vyko nuotoliniu būdu.

KRDA teigimu, po šio renginio bus parengta miesto tinklų strategija ir Europos politikos rekomendacijos, kaip įgyvendinti bendrus miesto ir piliečių veiksmus tarpkultūriniam dialogui, vietos ir visos Europos lygiu.

Renginio dalyviai išklausė pranešimus apie migrantų integracijos politiką Lietuvoje bei jos kliūtis ir galimybes, išvydo virtualų turą po Jonavos ir Kėdainių tarpkultūrines vietas.

Jonavos rajono savivaldybė praėjusiais metais įgyvendino unikalų projektą mūsų šalyje, kai pabėgėlių integracijai reikalingos lėšos buvo gautos tiesiogiai bendradarbiaujant savivaldai ir Europos tarybos plėtros bankui (CEB).

Per šį banką projektui „Pabėgėlių integracijos skatinimas“ iš Migrantų ir pabėgėlių fondo skirtomis lėšomis buvo atnaujintas Ruklos kultūros centras ir nupirkti penkti butai pabėgėlių šeimoms Jonavos mieste.

Visi 5 butai šiuo metu apgyvendinti, juose gyvena 4-5 asmenų Sirijos piliečių šeimos, viso 23 žmonės.

Pabėgėliai Jonavos rajone dirba statybininkais, baldžiais, siuvėjais, kirpėjais, virtuvės darbininkais, gamybos operatoriais, užsiima vertėjo paslaugomis pagal individualią veiklą.

Jonavos savivaldybės inf.