Kelios paros šalia lavono

Ketvirtadienis, 15 April 2021 16:22 Parašė 

Jonavą netruko apskrieti žinia, kad balandžio 13-ąją Panerių g. 21 namo viename bute rastas vyro kūnas su durtinėmis žaizdomis. Į įvykio vietą atskubėję keturi policijos ekipažai čia triūsė iki pavakarės, o lavoną išvežė ritualines paslaugas teikiančios įmonės katafalkas.

Apie negyvėlį šio namo bute pranešta Bendruoju pagalbos telefonu 112. Policijos pareigūnai, atvykę į įvykio vietą, nustatė, kad žuvusysis yra nė šešiasdešimties metų neturintis mūsų miesto gyventojas. Pirminiais duomenimis, jo kūne aptiktos gilios durtinės žaizdos, tačiau po sužalojimų medikams apie tai nebuvo pranešta, o jam mirus, buvo delsiama informuoti ir pareigūnus, tad, manoma, kad lavonas bute išgulėjo kelias paras.

Policija sulaikė šiame būste gyvenusią 54-erių metų moterį, kuri, kaip įtariama, nužudė čia besisvečiavusį vyriškį. Sulaikymo metu jai nustatytas 2,69 promilių girtumas.

Pasak žiniasklaidoje pasirodžiusių pranešimų, įtariamoji suprato padariusi nusikaltimą, tačiau, norėdama išvengti atsakomybės, visokiais būdais naikino nusikaltimo įkalčius – plovė kraują, tvarkė daiktus, o paskui sumanė kūną išgabenti iš namų ir kažkur jį užkasti. Tačiau jos planus sužlugdė asmenys, į kuriuos pati kreipėsi, prašydama išvežti lavoną. Jie ir informavo pareigūnus apie įvykdytą žmogžudystę.

Pareigūnai, apklausdami kaimynus, akcentavo Velykų ir Atvelykio dienas. Visai tikėtina, kad nužudymas siejamas su šiomis datomis.

Tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 129 str. 1 dalį (nužudymas)  atlieka Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Gediminas Balčiūnas. „Tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų“ – tokią bausmę  numato baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. 

„Įtariamoji savo kaltę pripažino. Moteriai skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumento paėmimas ir periodinė registracija policijos įstaigoje. Įtariamosios sugyventinio statusas – liudytojas. Jis nėra sulaikytas”, – informavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gabrielė Petkuvienė.

Bute, kuriame įvykdytas nusikaltimas, gyvenę sugyventiniai nevengė taurelės. Rudenį, prasidėjus grybų sezonui, abudu nuo ankstyvo ryto traukdavo į miškus rinkti šių gėrybių, o paskui kraiteles baravykų ir raudonviršių parduodavo.

Pas juos dažnai lankydavosi draugas, neturintis nuosavo būsto. Šiemet vyriškio lankymaisi Panerių g. 21 name tapo itin dažni. Visus tris siejo bendras pomėgis – išgerti alkoholio. Kodėl moteriškė susikivirčijo su savo svečiu ir griebėsi peilio, išsiaiškins tyrėjai.

Irena BŪTĖNAITĖ