Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavoje pradėjo veikti „Socialinis taksi“ neįgaliesiems

Antradienis, 13 April 2021 16:15 Parašė 

Jonavos rajone pradėtos teikti „Socialinio taksi“ pavėžėjimo su asistentu paslaugos, skirtos žmonėms su negalia. „Socialinis taksi“ ne tik nuveš keleivius į pageidaujamą vietą – asistentas padės įsėsti į automobilį, palydės ar nuneš daiktus.

„Socialinio taksi“ automobiliai specialiai pritaikyti vežti neįgaliuosius su vežimėliais, turi modernius laiptų kopiklius, kuriais asistentas padės nusileisti ar pakilti laiptais.

Nacionalinės socialinės integracijos instituto vykdoma „Socialinis taksi“ programa Lietuvoje veikia nuo 2012 m., 12-oje šalies miestų. Jonavoje šios paslaugos teikimo partneriai – VšĮ „Socialinės partnerystės grupė“.

„Šis „Socialinio taksi“ startas mums ypatingas – tai pirmoji socialinė franšizė Lietuvoje. Labai džiaugiamės, kad galime su partneriais padėti žmonėms su negalia būti mobiliems ir atliepti pavežėjimo paslaugos poreikį Jonavoje“, - sakė „Socialinis taksi“ programos vadovė Solveiga Ratkevičiūtė.

„Šios paslaugos Jonavoje tikrai labai laukėme, ji yra reikalinga ir padės užtikrinti socialiai pažeidžiamų asmenų savarankiškumą“, - pritarė Jonavos rajono mero pavaduotoja Birutė Gailienė.

Jonavos rajono savivaldybės taryba šiam projektui skyrė 29,5 tūkst. eurų.

Asmenys, norintys naudotis „Socialinio taksi“ paslaugomis, turėtų užpildyti registracijos anketą interneto svetainėje www.socialinistaksi.lt arba paskambinti programos skambučių operatoriams telefonu +370 687 440 01.

Šiuo telefono numeriu darbo dienomis taip pat galima užsisakyti kelionę.

„Socialinio taksi“ paslauga yra mokama: Jonavos mieste kelionė į vieną pusę (1-5 km) kainuos 1,5 euro. Pavežėjimo paslauga veikia visą parą.

Jonavos savivaldybės inf.