Paskelbtas Futbolas

Puiki sezono pradžia: FK „Jonava“ įsirašė ketvirtąją pergalę iš eilės

Pirmadienis, 12 April 2021 08:31 Parašė 

Atrodo visai neseniai prasidėjo 2021 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) pirmosios lygos čempionatas, tačiau praėjusį savaitgalį buvo sužaisti jau ketvirtojo turo susitikimai. Visgi, ne visos komandos sužaidę yra maksimalų  rungtynių skaičių. Vienų sąskaitoje visos keturios rungtynės, o kitos sužaidė viso labo po du mačus. Po kurio laiko jos susilygins,  tačiau dabar įvairios priežastys neleidžia ekipoms rungtyniauti.

Labai jau sėkmingai šį naująjį pirmosios lygos sezoną pradėjo Eisvino Utyros treniruojama FK „Jonava“. Nors lengviau ar sunkiau, bet jonaviečiai kol kas neprarado nei vieno taško ir turnyrinėje lentelėje žengia vienvaldžiais lyderiais. Praėjusį penktadienį Jonavos futbolininkai  rungtyniavo Gargžduose. Šio miesto dirbtinės dangos aikštelėje susitiko su „Bangos“ dublerine ekipa, kurių apskritai šioje lygoje yra net šešios.

Šios susitiko startinėje sudėtyje, lyginant su ankstesniais mačais, E. Utyra padarė kai kurių korekcijų. Nuo rungtynių pradžios vietoje rezultatyviausio ekipos žaidėjo Mariaus Ganusausko, rungtyniavo legionierius iš Gvinėjos Ibrahima Sory Soumah. Nerungtyniavo ir Tadas Eliošius, o aikštelėje jau  buvo galima pamatyti Gytį Vasylių. Pasirodo ši rotacija pasiteisino ir pirmajame kėlinyje (21 min.) po kamuolio perdavimo iš gilumos, vienas prieš aikštės šeimininkų vartininką išbėgo I. Sory Soumah. Nors šiam legionieriui mėgino sutrukdyti ir pasivyti gargždiškių gynėjai, bet Jonavos komandos futbolininkas buvo greitesnis ir tikslesnis. Po jo smūgio, kamuolys atsidūrė vartų tinkle ir jonaviečiai išsiveržė į priekį (1:0).

Aišku, „Bangos“ dubleriai rankų nenuleido ir dar pirmajame kėlinyje surengė kelias pavojingesnes atakas, bet rezultatas nepakito. Antroje žaidimo pusėje aikštės šeimininkai pamėgino perimti iniciatyvą ir ne kartą surengė pavojingas atakas, tačiau jų entuziazmas greitai išblėso, kai 69 min. netoli baudos aikštelės buvęs Mantas Makutunovičius perdavė kamuolį kitam Jonavos komandos legionieriui iš Slovakijos Filipui Halgošui. Pastarasis jau būdamas baudos aikštelėje pasiuntė kamuolį į tolimąjį kampą. Vartininko pastangos buvo bevaisės ir FK „Jonava“ ėmė pirmauti jau 2:0. Tai buvo rimta paraiška pergalei pasiekti.

Visgi, susitikimo likimas sprendėsi paskutinėmis pagrindinio bei teisėjo pridėjo laiko minutėmis. Gargždų futbolininkams paskutinę pagrindinio laiko minutę pavyko pelnyti įvartį, o jonaviečiams teko įdėti nemažai pastangų, jau per pridėtas  šešias minutes, kad apsiginti. Savo meistriškumą teko pademonstruoti ir vartų sargui Darko Gabričiui. Tad Jonavos futbolo klubas iškovojo ketvirtąją pergalę iš eilės. Šįkart rezultatu 2:1 bei tapo vienvaldžiu lygos lyderiu, nors kai kurios ekipos taškais ir vejasi jonaviečius.

FK „Jonava“ sudėtis – Darko Gabrič, Džiugas Raudonius, Gytis Vasylius, Artūras Rocys, Andrius Kazakevičius, Mantas Makutunovičius, Roberto Stajev, Paulius Osauskas, Filip Halgoš (nuo 72 min. Tadas Eliošius), Arnas Spyčius (nuo 85 min. Arnas Neimantas), Ibrahima Sory Soumah (nuo 68 min. Marius Ganusauskas).

Šis ketvirtasis turas buvo gan rezultatyvus ir net trejose rungtynėse buvo įmušta po keturis įvarčius, o visą turą vainikavo rungtynės be gynybos tarp dviejų Vilniau komandų. „Žalgiris B“ net 8:4 įveikė Baltijos futbolo akademiją (BFA), o rungtynių didvyriu tapo Meinardas Mikulėnas, pelnęs net 5 įvarčius. Šis jaunasis futbolininkas su šešiais įvarčiais tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju. Po keturis savo sąskaitoje turi jonavietis M. Ganusauskas, Marius Papšys iš FC „Neptūnas“ bei Faustas Steponavičius ir „Panevėžys B“ ekipos.

Kiti šio turo rezultatai: Mažeikių FK „Atmosfera“ – Kretingos FK „Minija“ 3:1, „Kauno Žalgiris B“ – Plungės „Babrungas“ 0:2, FA „Šiauliai“ – Kazlų Rūdos „Šilas“ 3:1, Vilniaus FK „Riteriai“ – FK „Panevėžys B“ 1:3, Klaipėdos FC „Neptūnas“ – Marijampolės FK „Sūduva“ 2:0.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 FK Jonava 4 4 0 0 11-4 12
2 FA Šiauliai 4 3 1 0 11-2 10
3 Atmosfera 4 3 1 0 9-4 10
4 Babrungas 4 2 1 1 7-5 7
5 Žalgiris B 2 2 0 0 11-5 6
6 Neptūnas 4 2 0 2 8-8 6
7 Panevėžys B 3 2 0 1 6-7 6
8 Šilas 3 1 0 2 4-7 3
9 Minija 3 1 0 2 3-5 3
10 Riteriai B 3 1 0 2 6-9 3
11 BFA 4 1 0 3 8-13 3
12 Banga B 2 0 1 1 2-3 1
13 Kauno Žalgiris B 4 0 0 4 6-12 0
14 Sūduva B 4 0 0 4 0-8 0

Per 24 rungtynes įmušti 92 įvarčiai (vidutiniškai po 3,83 įvarčio per rungtynes).

Balandžio 16 d., penktadienį, Jonavos centrinio stadiono dirbtinės dangos aikštelėje FK „Jonava“ susitiks su Kazlų Rūdos „Šilas“ ekipa. Rungtynių pradžia 17.30 val.

P. S. Esant grėsmei dėl COVID-19 pandemijos, visos rungtynės vykdomos be žiūrovų.