Paskelbtas Aktualijos

Klausia skaitytojai: Susisiekimo tema

Penktadienis, 02 April 2021 16:13 Parašė 

Atnaujinus susisiekimo ribojimus tarp savivaldybių, žmonėms kilo įvairių klausimų. Gyventojams nebeaišku, kiek žmonių gali važiuoti viename automobilyje, ar draudimo taisyklės taikomos ir judant savo savivaldybėje.

Į  laikraščio „Alio Jonava“ redakciją paskambinęs jonavietis Antanas prašo paaiškinti, kaip jam pasiekti darbovietę, esančią kitame rajone.  

„Niekaip nesuprantu, kaip leidžiama važiuoti – su šeimos nariais, kaimynais ar bendradabiais? Ar galima važiuoti maršrutiniais autobusais, pavyzdžiui, į Vilnių, Panevėžį, kitur?Teko girdėti, kad šeimos nariai negali nuvežti į kitą rajoną dirbti? Tai kas gali? Visas rebusas. Padėkite man išspręsti”, – rašo pilietis.

Pakomentuoti paprašėme Lietuvos Respublikos Policijos departamento prie VIdaus reikalų ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėją  Ramūną Matonį.

Vežti tos pačios šeimos ir (ar) namų ūkio narius į darbą (ar pasiimti iš darbo) į kitą savivaldybę negalima. Asmuo, dirbantis toje savivaldybėje, turi vykti pats (pvz., viešuoju transportu, su bendradarbiais ar kt.). Rekomenduojame su savimi turėti dokumentus, kurie patvirtina Jūsų vykimo tikslą”, – teigiama komentare.     

Jonavietė Regina teiraujasi, ar gali toje pačioje savivaldybėje viename automobilyje važiuoti du tos pačios šeimos nariai?

„Skaičiau internete, kad net vyras su žmona ar motina su sūnumi vienu automobiliu negali važiuoti, net jei neišvyksta iš savo rajono. Ar tikrai galioja toks absurdiškas draudimas savo rajone?“ – klausia Jonavos gyventoja. 

„Vykstant į kitą savivaldybę, transporto priemonėje, išskyrus miesto, tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto priemones ar transporto priemones, kuriomis vykstama į darbo vietą ar iš jos, vienu metu leidžiama būti ne daugiau kaip 2 asmenų arba vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narių grupėmis.

Judėjimo ribojimai savo savivaldybėje ar žiedinėje savivaldybėje netaikomi”, – aiškina R. Matonis.

Parengė Irena BŪTĖNAITĖ